21 Eylül 2024 Cumartesi

Tes-İs'ten istifa edip Enerji-Sen'de örgütlenen işçiler işten atıldı

Kendilerini yalnız bırakan ve eylemleri sürerken şok sayarak SEDAŞ ile anlaşan Türk-İş'e bağlı Tes-İş'ten istifa eden işçiler, DİSK'e bağlı Enerji-Sen'e üye oldukları ve örgütlenme çalışması yürüttükleri için işten çıkarıldı.

SEDAŞ Türk-İş'e bağlı Tes-İs'ten istifa ederek DİSK'e bağlı Enerji-Sen'de örgütlenen 20 işçiyi işten attı.

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) işçileri ocak ayında aldıkları zamla maaşları ve asgari ücret arasındaki fark yüzde 7'ye geriledi. Bunun üzerine Tes-İş'le görüşen işçiler iyileştirme yapılmasını istedi. Sendika ve SEDAŞ arasında görüşmeler başladı. İşçiler de SEDAŞ önünde açıklamalar yaptı, işlere geç girdi.

Tes-İş'in kendilerini yalnız bırakmaları ve eylemleri sürerken SEDAŞ'la anlaşması üzerine işçiler Tes-İş'ten istifa etti. Enerji-Sen'de örgütlenen 20 işçi daha sonra birimleri gezerek yaşadıklarını aktardı ve örgütlenmeye çağırdı.

SEDAŞ yönetimi işçilerin sendika seçme özgürlüğünü yok sayarak Enerji-Sen'de örgütlenen 20 işçiyi işten çıkardı. İşçiler bu hukuksuzluğa karşı da SEDAŞ'a dava açacak.