19 Eylül 2024 Perşembe

Tepebaşı Belediyesi ile Genel-İş TİS imzaladı

Genel-İş Sendikası ile Tepebaşı Belediyesi şirketi Tepebaşı A.Ş. arasında 1200 işçiyi kapsayan iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.
DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile Tepebaşı Belediyesi şirketi Tepebaşı A.Ş. arasında 1200 işçiyi kapsayan iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.
 
İmza törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı. İmzalanan toplu iş sözleşmesinde işçilerin ücretlerine zam yapıldı ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlandı.
 
Sözleşmeyle işçilere; öğle yemeği veya yemek yardımı, iş vasıflarına göre günlük sorumluluk primi, günlük ücretsiz servis veya yol yardımı, her ay yakacak yardımı, yılda iki ikramiye, öğrenim gören işçi çocukları için öğrenim durumlarına göre yıllık öğrenim yardımı, Kurban ve Ramazan Bayramlarında bayram yardımlarının verilmesi sağlanarak, işçilerin belediyenin kreş ve bakımevi hizmetlerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanmaları ve işçilerinin kuracağı konut kooperatiflerine belediyenin konut alanları tahsisi etmesi kararlaştırıldı.
 
Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın konuşmalarının ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.