21 Eylül 2024 Cumartesi

Temizlik işçilerinin direnişi zaferle bitti

Kiler Holding ve taşeron Arma Temizlik tarafından ücretleri ödenmeyen temizlik işçileri, holding önünde direnişe geçti. İşçilerin direnişi zaferle sonuçlandı.

Kiler Holding'e bağlı taşeron Arma Temizlik firması altında çalışan temizlik işçileri, gasp edilmek istenen ücretlerine ilişkin İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikaları öncülüğünde 4. Levent'te bulunan holding önünde direnişe geçti.

"Artık yeter! Gasp edilen haklarımızı istiyoruz" pankartıyla sabahın erken saatlerinde direnişi başlatan işçiler, ajansımıza konuşarak yaşadıkları sorunları anlattı. Ücretlerinin verilmediğini söyleyen temizlik işçileri, "Biz buraya hakkımızı almaya geldik. Paramızı vermediler, çalıştırdılar. O kadar daireleri aç susuz temizledik, bir su bile vermediler, yemekleri evden götürdük. Paramızı bugün versinler, eğer vermezlerse her gün buradayız" ifadelerini kullandı. Taşeron firmadaki şeflerinin telefonlarını bile açmadığını kaydeden temizlik işçileri, çalıştıkları süre içerisinde yol ve yemek paralarını da kendilerinin karşıladığına işaret etti.

İşçilerin direnişi bir süre daha sürdükten sonra zaferle sonuçlandı. İşçilere ücretleri ödendi.