20 Eylül 2024 Cuma

Temelli: Yerel seçimden önce kayyumlar konuşulmalı

24 Haziran seçimlerinden sonra il eş başkanları ile kez toplantı yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP'nin çocuk istismarı karşısında idam istemesini eleştirerek "Şimdiye kadar neden önlem almadıklarını açıklamalıdır" dedi.
HDP İl Eşbaşkanları, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez toplandı.
 
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin katılımıyla gerçekleşen toplantının başlangıcında konuşan Temelli, Suruç başta olmak üzere seçim sürecindeki saldırılara değindi.
 
Seçim sonuçlarının sandık sandık değerlendirileceğini söyleyen Temelli, "Yeni dönemin parlamentosu, içinde yaşadığımız baskı rejimine karşı bir mücadele zemini olacak. Bu zemini de HDP güçlendirecek. Bu 'HDP’siz olmaz' sözünün karşılığıdır" dedi. 
 
YENİ ZAMLAR KAPIDA
 
Basın ve ifade özgürlüğü, evrensel hukuk değerlerinin var edilene kadar mücadelenin devam edeceğini belirten Temelli, "Açıklanan enflasyon rakamları ülkenin nereye sürüklendiğini gösteriyor. IMF’li ya da IMF’siz bir kemer sıkma politikası izlenecektir. Zamların ardı arkası kesilmeyecek. Ezilen yine halklarımız, emekçiler olacak. Yoksulluk artacak. Yoksulluğu yöneterek ayakta duran Erdoğan rejimi bugünden sonra daha fazla baskıya başvuracaktır" dedi. 
 
ÇOCUK BAKANLIĞI KURULMALI
 
Çocuk istismarcılarına karşı idam tartışmalarına değinen Temelli, çocuk istismarının kaynağının iktidarın topluma yönelik ortaya koyduğu siyasi yaklaş olduğunu söyledi.
 
Çocuk Bakanlığı kurulması gerektiğini belirten Temelli, "Bu suçun yaygın hale gelmesinin önlenmesi, eğitimden başlayarak birçok alanda çalışmalar yapılması gerekiyor. Çocukları koruyacak mekanizmalar geliştirmeliyiz. Bu konuda hiçbir düzenleme yapmadan, kestirmeden iki üç idamla konuyu geçiştiren zihniyet bu önlemleri neden almadığını açıklamalıdır" dedi.
 
YEREL SEÇİM DİYENLER KAYYUMA BİRŞEY DEMİYOR
 
"Yerel seçim tartışmalarını sürdürenler kayyumlardan hiç bahsetmiyor. Oysa Türkiye coğrafyasının büyük kısmı kayyumlarla idare ediliyor. Önümüzdeki dönem tüm eksikliklerimizi gidererek yerel seçimlerde halkın iradesini bir kez daha iktidara taşıyacağız. Bu sürecin sonunda Türkiye demokrasisi önünde önemli bir yol açılacak" diyen Temelli, olası bir erken seçime hazır olduklarını belirtti.