19 Eylül 2024 Perşembe

Temelli: Türkiye'nin her yerini Silopi'ye çevirme zamanıdır

Silopi'de, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla karşılanan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Silopi'nin gösterdiği bu umudun ve moralin kendilerine güç verdiğini belirterek, "Türkiye'nin her yerini Silopi'ye çevirme zamanıdır" dedi.
24 Haziran'da yapılacak baskın seçimler kapsamında Şırnaklılarla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindekiler konvoyla Silopi ilçesine geçti.
 
HDP Silopi ilçe binası önünde yüzlerce kişi tarafından, "Silopi sizinle gurur duyuyor", "Biji berxwedana Efrinê", "Direne direne kazanacağız" sloganları, alkış ve zılgıtlarla karşılanan heyet halkı selamladı. Kürtçe selam vererek konuşmasına başlayan Temelli, "Birlikte çok acılar çektik. Bu acılardan en büyüğünü de Silopi çekti. Bugün bu acılara, şiddete ve zulme son verme zamanıdır. Biz o arkadaşlarımıza demokrasiyi getirme sözü verdik. O sözü yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu ülkede HDP varsa umut ve özgürlük var. Bu yüzden yürüyüşümüzü Silopi'de başlattık" dedi.
 
TAYBET İNAN'I ANDI
 
Silopi'deki sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitiren Taybet İnan, Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar'ı anarak konuşmasına devam eden Temelli, "Biz Şırnak'a, Silopi'ye, Cizre'ye yapılan yıkımı unutmayacağız. Biz buna rağmen başımızı öne eğmedik. Bu savaşa son vermeden huzur gelmez. Bu yüzden Kürt sorununu hep birlikte çözelim. Kürt sorunu çözülsün ki demokrasi gelsin, işsizlik, yoksulluk son bulsun. Bu ülkeyi savaş politikalarından kurtarmak Türkiye'yi kurtarmaktır, Ortadoğu'yu kurtarmaktır. Efrin'i de kurtarmaktır" dedi.
 
Gençlerin, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarına, "Faşizme karşı hep birlikte omuz omuza" diyerek cevap veren Temelli, yaşanan ölümlere de dikkat çekerek, "Gençlere soruyorum yaşamaya hazır mıyız?" dedi. Gençler ise Temeli'ye, "Evet" diye cevap verdi.
 
HDP'nin halkların iktidarını var etmek için çalıştığını dile getiren Temelli, "24 Haziran'da irademize, kentimize, kültürümüze sahip çıkacağız" dedi. "Taş olacağız, başlarına düşeceğiz" diye devam eden Temelli, "Biz bu ülkede iş, aş istiyoruz, sokağımızı, kentimizi, kendimizi yönetmek istiyoruz. Kayyumdan kurtulmak demek Saray'dan kurtulmak demektir. Bu yüzden Cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye'nin adayıyla gireceğiz. Biz kazanacağız" diye konuştu.
 
Temelli konuştuğu sırada kitle sık sık "Be serok jiyan nabe" sloganları atıldı. Temelli, "Barış için, demokrasi için hiç ara vermeden yedi yirmi dört çalışacağız. Nusaybin'de, Cizre'de, Şırnak'ta ve Silopi'de cevap vereceğiz.  Diyorlar ki yüzde 99 oy alacaklarmış. Buradan değil yüzde 99 oy, bir tane oy bile almazlar. Bunlar bizdeki inadı bilmiyor. Biz inadına döneceğiz inadına. Demokratik ülkede hep birlikte yaşamak için çalışacağız. Buradan bugün öyle bir güç ve moral aldık ki şimdi Türkiye'nin her yerini Silopi'ye çevirme zamanıdır" diyerek konuşmasını sonlandırdı.