20 Eylül 2024 Cuma

Temelli Aydın'da: Erdoğan sorununu 24 Haziran'da çözeceğiz

Partisinin Aydın mitinginde konuşan Temelli, "Erdoğan sorununu bitirme zamanıdır. 24 Haziran?da bütün sorunları çözebilecek iradeyi hayata geçireceğiz. Sandıklardan güçlü bir irade çıkaracağız" dedi.
HDP seçim çalışmaları kapsamında Aydın'da miting düzenledi.
 
Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de katıldı.
 
Onbinlerce kişiye seslenen Temelli, AKP’nin “Vakit Aydın Vakti” sloganını hatırlatarak, “Ne Aydın vakti! Gitme vakti gitme. Gidiyorlar. Hepsini faşizmin çöplüğüne hep birlikte süpürüp atacağız" dedi.
 
Halkların 24 Haziran'da AKP'nin oyunlarını bozacağını belirten Temelli, "Artık Türkiye halkları bu oyuna gelmeyecek. Kendi oyuna sahip çıkacak. 24 Haziran’da hep beraber bu oyunu bozacak. Bu oyunu bu halka tezgahlayanlardan 24 Haziran’da hesap soracak" diye konuştu.
 
Suruç saldırısını hatırlatan Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini eleştirdi, “Bizi eleştirdiği yetmiyor. Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret Odası gibi bir sürü sivil toplum örgütünü suçluyor. Olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Çünkü yakalandılar. Çünkü bu provokasyonu yapanlar suçüstü yakalandı" dedi.
 
24 Haziran’dan sonra Türkiye’nin önündeki bu en büyük sorunu ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Temelli, şunları söyledi: "Erdoğan sorununu bitirme zamanıdır. 24 Haziran’da bütün sorunları çözebilecek iradeyi hayata geçireceğiz. Sandıklardan güçlü bir irade çıkaracağız. Bir oy Demirtaş’a bir oy HDP’ye. Ondan sonra Türkiye’nin önü açılacak. Bakın Türkiye çok büyük sorunlarla boğuşuyor. Kürt Sorunu, yolsuzluk sorunu, işsizlik sorunu, kadınlara yönelik şiddet sorunu, çocuklara yönelik istismar sorunu, gençlerin sorunu. Hangi alana el atsanız sorunla karşılaşıyorsunuz. Ama bütün bunları çözecek olan topyekun demokrasi sorununun çözümüdür. Demokrasi sorununu çözmeden diğer sorunları çözmek mümkün değildir. Demokrasi sorununu çözmek de Kürt sorununun çözümünden geçiyor. Bunlar gidip Diyarbakır’da diyorlar ki; ‘Kürt Sorunu yoktur’ tabi ki ‘Kürt sorunu yoktur’ dersin. Sen gidip kurt akılılarla geziyorsun. Sonra da ‘Kürt sorunu yoktur’ diyorsun. Şimdi Kürtler sana sandıkta cevap verecek. Kürt sorunu var mı yok mu. Kürtlere kurt işareti yapanlara bir tek oy bile vermeyeceğiz."