22 Eylül 2024 Pazar

'Tek seçenek birlik ve beraberlik içinde ülkemizi savunmak'

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk devletinin, Dêrik saldırısıyla bölgedeki güvenlik ve istikrar ortamını bozmayı amaçladığı belirtilen açıklamada, Rojava'ya dönük saldırıların aynı zamanda Türkiye iç siyasetinin gündemini gerçek sorunlardan uzaklaştırmak için yapıldığı belirtildi. Saldırıların tüm Özerk Yönetim bileşeni halklara dönük olduğunun altı çizilen açıklamada, "Tek seçeneğimizin birlik ve beraberlik içinde ülkemizi savunmak ve kazanımlarımızı korunmak olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" denildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılarına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, dün Dêrik'te dört araca yapılan saldırıda Süryani Askeri Meclisi'ne (Sotoro) bağlı asayiş güçlerinin hedeflendiği, şehit ve yaralılar olduğu hatırlatıldı. Saldırıların, DAİŞ'e karşı mücadelede elde edilen başarının ardından "güvenlik ve istikrarı bozmayı amaçladığı" belirtildi.

'TÜRK DEVLETİ VAHŞİ YÖNTEMLERLE SALDIRIYOR'
Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarla Türkiye halklarını ülkenin gerçek gündeminden uzak tutmayı amaçlandığı değerlendirilen açıklamada, "Türk devleti her türlü vahşi yöntemle bölgelerimize saldırarak halklarımızın büyük kararlılıkla kurduğu demokratik sistem ve Demokratik Suriye projesindeki iradesini kırmayı hedeflediği açıktır" ifadeleri yer aldı.

'TEK SEÇENEĞİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİKLE ÜLKEMİZİ SAVUNMAK'
Saldırıların Kuzey ve Doğu Suriye'yi hedeflediği gibi aynı zamanda ülkenin tamamında kargaşa yaratmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, kazanımların korunmasında kararlı olunduğu vurgulandı. Tüm halkların fedakarlıklarıyla mutlaka başarının sağlanacağı kaydediyen açıklama şöyle devam etti: "Bu saldırılarıyla işgalci Türk devletinin bileşenler arasında hiçbir ayrım yapmadığını ve hepimizin hedef alındığını belirtiyoruz. Türk devletinin halklarımıza karşı bu düşmanca politikalarına karşı tek seçeneğimizin birlik ve beraberlik içinde ülkemizi savunmak ve kazanımlarımızı korumak olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Halklarımızın gücü ve birliğiyle başarıya ulaşacağımızı, istikrarsızlaşmaya yönelik tüm projeleri yenilgiye uğratacağımızı da dostlarımıza ve düşmanlarımıza ilan ediyoruz."