19 Eylül 2024 Perşembe

Tecride karşı Avrupa ülkelerinde eylemler yapılacak 

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Almanya, Hollanda, Avusturya, İsveç ve Danimarka’da çok sayıda kentte sokağa çıkarak PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit işkencesine karşı eylem yapacak. ADGB, Öcalan’a ve siyasi tutsaklara yönelik işkencenin derhal son bulmasını istedi. 

PKK lideri Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerinde süren tecride karşı Avrupa’da 1 Haziran’da eylemler düzenlenecek. Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Öcalan’ın tutsak edilişi üzerinden 25 yıl geçtiğini, üzerinde sürdürülen ağır tecrit ve işkencenin onu siyasi iradesi olarak kabul etmiş Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam mücadelesine ve bir halk olarak varlığını sürdürmesine karşı geliştirilen kapsamlı bir saldırı olduğunu kaydetti. ADGB, "Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerinde süren mutlak tecrit, siyasi tutsaklar üzerinde yoğunlaşan baskılar bütün direnme dinamiklerine yönelik saldırı ve tecrittir. Sürdürülen tecrit, hapishanelerde artan baskı, infazı yaklaşan devrimci, yurtsever tutsaklar ve özellikle ağır hasta tutsaklar birer birer katledilmektedir. Hapishanelerdeki tutsaklara yönelik saldırıların temelinde tutsakların tam teslim alınması, devrimci kimliklerinden soyutlanması yatmaktadır. Tam teslim alınma mümkün olmuyorsa tecrit ve imhanın uygulanması devletin temel siyasetidir. Uluslararası komplonun bir devamı olarak uygulanan tecrit uluslararası bir karakterde sürmektedir. Tecrit kapitalist modernite tarafından yönetilmektedir. İmralı'da sürdürülen işkence sistemi karşısında CPT ve tüm uluslararası kurumların sessizliği bu nedenle devam etmektedir" dedi. 

'1 HAZİRAN GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK EYLEMLERE AKTİF KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Milyonlarca emekçinin, yoksulun emeklerinin sürdürülen savaşa harcandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Hapishaneler düşüncelerinden dolayı tutsak olan binlerle doludur. Baskı, korku, zulüm ve yoksullaşma hat safhaya gelmiştir. Tecrit kalıcı olarak kalkmadan ve Kürt halkına karşı sürdürülen savaş son bulmadan Türkiye’de demokrasi hayat bulamayacaktır. Bu vesileyle ADGB olarak 1 haziran günü tüm Avrupa’da tecride karşı Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara özgürlük şiarıyla alanlara çıkıyoruz. Savaşa karşı barış içinden geçtiğimiz günlerde son derece büyük bir önem taşımaktadır. ADGB olarak herkesi 1 Haziran günü gerçekleştirilecek eylemlere aktif katılmaya çağırıyoruz."

ADBG’nin çağrısıyla gerçekleşecek 1 Haziran’daki eylem yerleri ve saatleri şöyle: 

ALMANYA
Duisburg Li ber Forum: 13.00

Frankfurt HBF: 13.00

Freiburg Platz der Alten Synagoge: 16.00

Essen Kettwiger Straße: 15.00

Münster HBF: 12.00 aat:12 :00

München Königsplatz: 08.00-17.00

Stuttgart Lautenschlagerstraße: 18.00

Hannover August platz: 17.30

Hamburg Hachmannplatz: 16.00

Bremen Marktplatz: 17.00

HOLLANDA
Amsterdam Dam Amsterdam: 13.00

AVUSTURYA
Viyana Westbahnhof Kristina-Platz: 14.00

İSVEÇ
Karlstadt Soltorget: 13.00

Malmö Triangel: 12.00

DANİMARKA
Gammmeltorv: 13.00