22 Eylül 2024 Pazar

Technomix işçilerinin grevi sürüyor

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine greve çıkan Türk Metal sendikasına üye Technomix işçileri, taleplerinin kabul edilmesini ve toplu sözleşmenin imzalanmasını istiyor. Grevdeki işçilere, direnişteki ETF işçileri destek verdi.

Bursa'da bulunan ve Technomix fabrikasında işçilerin 5 Ağustos günü başlattığı grev sürüyor.

Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, patronun toplu sözleşme görüşmelerinde taleplerini kabul etmemesi üzerine başlattıkları grevlerinin 15. gününde. Yüzde 98'i kadın olan grevdeki işçiler, mobbinge maruz kaldıklarını, düşük ücretle çalıştıklarını söyledi. Hakları verilene ve toplu sözleşme talepleri kabul edilene kadar grevlerini sürdüreceklerini vurgulayan işçiler, "Biz lavaboya giderken bile 5 yaşındaki çocuklar gibi izin istiyoruz. Bu hiç hoş bir durum değil. Sayılarımızın düşük olmaması yönünde baskı var. Kaliteden ödün vermememiz isteniyor ama bunun yanında biz emeğimizin karşılığını alamadığımızı düşünüyoruz. Aldığımız ücretle geçinmek bu hayat pahalılığında çok zor. Ekonomik sebeplerin yanı sıra izinler konusunda da sorun yaşıyoruz. Aynı anda izin alamıyoruz. İzin alırken hep neden sorusu soruluyor. Yıllık izin kullanmak işçinin en doğal hakkı ama ben iznimi alırken bile neden sorusu soruluyor" sözleriyle çalışma koşullarını anlattı.

ETF İŞÇİLERİNDEN TECHNOMİX İŞÇİLERİNE DAYANIŞMA MESAJI
Fabrikanın kapatılması kararının ardından işten atılan ve tazminatları ödenmeyen ETF işçileri direnişlerinin 29. gününde fabrika önünde attıkları sloganlarla Technomix işçilerine destek verdi. Tuzla'da bulunan ETF fabrikası direnen işçiler, "Technomix işçisi yalnız değildir", "Gün gelecek devran dönecek patronlar işçiye hesap verecek", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direnişin mimarı kadın işçiler" sloganlarını attı.