22 Eylül 2024 Pazar

Tecavüze uğrayan M.D: Fail hâlâ dışarıda, adalet istiyorum

Georg Reichert tarafından tecavüze uğrayan M.D., "Fail hâlâ dışarıda, adalet istiyorum. Elimde adli tıp raporu da var" dedi.
Georg Reichert tarafından tecavüze uğrayan M.D., İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Açıklamada ilk sözü alan İHD İStanbul Şube Sekreteri Leman Yurtsever, M.D.'nin adli tıp kurumundan tecavüze uğradığına ilişkin raporu olmasına rağmen polislerin zanlıyı bulamamasına dikkat çekti.
 
Ardından cinsel saldırıya maruz bırakılan M.D. söz aldı. İstanbul'a tatil amaçlı geldiğini söyleyen M.D., sabaha karşı arkadaşlarıyla eğlenmekten dönerken bir adamın kendisine "gel" anlamında el işareti yaptığını kaydetti. M.D., "Yanına gittiğimde evinde arkadaşı olduğunu onda kalabileceğimi söyledi, sonuçta kalacak yerim olmadığı için evine gittim. Ama evde yalnız olduğunu gördüm. Eve gittiğimizde öldüresiye dövmeye başladı, boğdu yere yatırdığında elinden kurtuldum ama içeride elbiselerim kalmıştı. Aşağıya indim kıyafetlerimi ve paramı almak için geri dönmek zorunda kaldım. Ama kimse kapıyı açmadığı için polise gitmek zorunda kaldım. Polise gittiğimde çok ilgisiz davrandılar" diye belirtti.
 
Bu ülkede adaletin olmadığını söyleyen M.D. mağdur olduğunu kaydetti. M.D. "Bu topraklarda yaşıyorum. Sağdan soldan para bularak otelde kaldım. Uykumda hala çığlık atıyorum, intihar etmeye karar vermiştim ama bu insan hâlâ hiçbir şey olmamış gibi benim gibi insanları tekrar kandırabilirdi. Ben ikinci sınıf insan değilim. Adaletin yerini bulunmasını istiyorum. Daha sonra İHD'ye başvurdum. İHD benimle ilgilendi. Bu olayın gizlenmesini isteme sebebim ise ailem beni öldürebilir, asla yanlarında istemezler. Ailem muhafazakar bir aile. Bana saldıran adam üst düzey bir yönetici. Benden başka insanlara da zarar vermiş olabilir ama ben susmayacağım. Almanya'da da şikayet edeceğiz, orada da dava açılmasını isteyeceğim" dedi.
 
M.D.'nin avukatı Jiyan Kaya, Reichert hakkında şikayette bulunduklarını ama failin nerede olduğunu bilmedikleri için savcılığa yurtdışı yasağı için başvuramadıklarını dile getirdi.