20 Eylül 2024 Cuma

Tebqa'da kadın cinayetine tepki

Zenûbiya Kadın Topluluğu, Nûra El Ehmed ve kızının katledilmesine tepki göstererek, suçlulara en ağır cezanın verilmesini istedi.

Zenûbiya Kadın Topluluğu, Nûra El Ehmed adlı hamile kadın ile 8 yaşındaki kızının katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Zenûbiya Kadın Topluluğu'nun Tebqa'daki büroları önünde yapılan açıklamaya demokratik kitle örgütleri de katıldı.

Açıklamayı Zenûbiya Kadın Topluluğu Uzlaştırma Komitesi Yönetim üyesi Macîde Kerîm okudu. Kadınlara yönelik işlenen suçların arttığına dikkat çeken Macîde Kerîm, "Neden kaynaklı olursa olsun, hangi isim altında kadınlar öldürülmüşse öldürülsün, işlenen bu suçları umursamaz yaklaşılırsa bu insanlığın alnında bir utançtır" dedi.

Açıklamanın devamında ise bu suçu işleyenlere karşı en sert şekilde tedbirlerin alınması istendi, böylelikle kadın ve çocuk katliamlarının önünde set oluşturabileceğine dikkat çekildi. İç Güvenlik Güçleri, bugün yaptığı açıklamada kendisi bir öğretmen olan 25 yaşında ve hamile olan Nûra El Ehmed ile 8 yaşındaki kızının katillerinin yakalandığını duyurdu.