4 Ekim 2024 Cuma

Tarım ve Orman Bakanlığı tepkiler üzerine geri adım attı

Tarım ve Orman Bakanlığı, dün akşam saatlerinde yayımladığı genelge ile İBB'nin mobil ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladı. Genelgeye sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Bakanlık gece yarısı geri adım attı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir" denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, dün akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, mobil araçlarda ekmek satışı yasaklandı. Yayınlanan genelge ile birlikte artık pazarlar dışında seyyar araçlar ve mobil araçlar ile manav, kasap ve sokaklarda ambalajsız veya ambalajlı ekmek, diğer ekmek çeşitleri ve pide satışı yapamayacak.

Genelgenin sosyal medyadan paylaşılmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı "Rahat bırakın artık insanların ekmeğini" diyerek karara tepki gösterdi.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından, Bakanlık gece yarısı yaptığı açıklamayla geri adım attı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir" denildi.

Bakanlık, söz konusu talimatın 21.01.2021 tarihinde 'Konutta Ekmek Üretimi Talimatı' başlığı ile yayımlandığını belirterek, Bakanlığa ait İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir talimatının söz konusu olmadığını vurguladı.