21 Eylül 2024 Cumartesi

Tarım-Sen'den Agrobay'a uyarı: Cuma gününe kadar sorunu çözün

Tarım-Sen, işçilerin hakkını gasp eden emek ve sendika düşmanı Agrobay Seracılık'ı uyardı. Tarım-Sen, cuma gününe kadar uzlaşma sağlanmadığı takdirde daha güçlü geleceklerini kaydetti.

İzmir'in Bergama ilçesinde Agrobay Seracılık'ta çalışan kadın işçiler maruz kaldıkları baskı, mobbing, aşağılama, hakaret, tehdit saldırılarıyla mücadele etmek için Tarım-Sen'de örgütlendi. Agrobay emek düşmanlığını, sendika düşmanlığıyla birleştirerek sendikalı işçileri işten çıkardı.

Günlerce Agrobay'ın bulunduğu Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önünde açıklama yapan ve seslerini duyurmak isteyen işçilere, patron talimatıyla asker ve polis saldırdı. Kadın işçiler darp edildi, sendika temsilcileri yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı, Agrobay'a 500 metreden itibaren yaklaşmaları yasaklandı.

İşçiler saldırılara gözaltından çıktıktan sonra direniş çadırına giderek yanıt verdi.  Hiçbir engelin kendilerini direnişten vazgeçiremeyeceğini söyleyen işçiler ve sendika, Agrobay Seracılık'a cuma gününe kadar müddet verdi.

Tarım-Sen, "Agrobay'ı uyarıyoruz. Cuma gününe kadar uzlaşma adına bir adım atılmaz ise birleşerek daha güçlü geleceğiz. Haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Sendika ayrıca Dikili, Bergama, Kınık, Ayvalık ve çevresindeki tüm emek dostlarını da dayanışmaya çağırdı.