19 Eylül 2024 Perşembe

Taksim Hilton Otel'de çalışan işçilerin direnişi kazanımla sonuçlandı

Taksim Hilton Oteli'nin önünde eylem yapan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek, "Haklarımızı alana kadar direneceğiz" dedi. Direniş kazanımla sonuçlandı.

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş), Taksim Hilton Bosphorus Oteli tadilatında çalışan işçilerin haklarının gasp edilmesine karşı Taksim Hilton Oteli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "Tüm haklarımızı alıncaya kadar direneceğiz" pankartı açılan eyleme, Halklarını Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Musa Piroğlu da destek verdi.

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, patronların ve inşaat baronlarının işçilerin kanını emdiğini belirtti. Demir, "Türkiye'nin birçok kentindeki inşaatlarda, her gün işçiler hak gasplarına uğruyor. İşçilerin sahipsizmiş gibi görüldüğü bu ortamda, biz bu durumu kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. Nerede olursa olsun, işçinin alın teri gasp edildiğinde biz o patronların karşısında olacağız. İşçilerin hak ve özgürlüklerini korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'HAKLARIMIZI ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ'
3 ay boyunca Hilton Oteli tadilatında çalışan işçilerden Ömer Çelik, parasını alamadığını belirtti. Haklarından asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Çelik, "Bütün yetkililer bilsin ki, eylem gerekirse bir ay, iki ay, üç ay sürecek. Hiç kimse bizi gözaltılarla, tutuklamalarla, nezaretle korkutamaz. Haklarımız için buradayız ve tüm haklarımızı alıncaya kadar devam edeceğiz. Burada insanlık dışı beslenme ve barınma koşulları dayatılıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Bir işçi, çalıştığı yerde insanca yemek ve barınma imkanı sağlanmalıdır" dedi.

'PATRONLAR KENDİ CENNETLERİ İÇİN İŞÇİLERE CEHENNEMİ YAŞATIYOR' 
DEM Parti MYK üyesi Musa Piroğlu, patronların kendi cennetleri için işçilere cehennemi yaşattığını dile getirdi. İşçilerin aldıkları ücretin açlık sınırı altında olduğunu dile getiren Piroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İşçiler, güvencesiz ve kötü koşullarda çalışmaya zorlanıyor. Her direniş ise polis ve jandarma zoruyla dağıtılıyor. Dışarıdan ve devletin zor aygıtlarından destek alan patronlar, işçilerin bütün haklarını gasp etmeye devam ediyor. Kötü çalışma koşullarının en yaygın olduğu yerlerden biri de inşaat sektörüdür. Neredeyse hiç vergi vermeyen, ülkenin kaynaklarını yağmalayan ve servetlerine servet katan inşaat baronları ve onların destekçileri, işçilerin hakları söz konusu olduğunda haklarını vermek yerine polisle işbirliği yapıyorlar."

Açıklamanın ardından işçiler oturma eylemi başlattı. Eylem sırasında otel yetkilileri gelerek, işçilerle görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler sonucunda, otel yetkilileri işçilerin haklarını vereceğini belirtti. Bunun üzerine işçiler eylemlerine son verdi.