5 Ekim 2024 Cumartesi

Tahir Elçi davasının ikinci duruşması 3 Mart'ta

Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin faillerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması 3 Mart'ta görülecek.

Diyarbakır'da özyönetim direnişi döneminde Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015'te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin davanın ikinci duruşması 3 Mart'ta görülecek.

Katliamdan 4 yıl sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3'ü polis 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 3 Nisan 2020 tarihinde Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, ilk duruşma 21 Ekim 2020'de görülmüştü.

Davada tutuksuz yargılanan sanık polisler F.T, S.T. ile M.S hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek"ten 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istenirken, dava dosyada firari sanık olarak yer alan Uğur Yakışır üzerine yıkılmak isteniyor. Yakışır, hem Elçi hem de aynı gün öldürülen polisler Cengiz Erdur ve Ahmet Çiftaslan cinayetleri suçlamasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi davasına ilişkin Twitter hesabından bilgi mesajı paylaşırken, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, "Cinayetin aydınlatılması, faillerin cezasız kalmaması için duruşma salonunda olacağız. Hepinizin dayanışmasına ihtiyacımız var" çağrısında bulundu.