21 Eylül 2024 Cumartesi

SYPG'nin Dirbêsiyê temsilciliği açıldı

SYPG, Dirbêsiyê kentinde çok sayıda davetlinin katılımı ile kurumun açılışını gerçekleştirdi. Açıışta konuşan SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "Emperyalist güçler ABD ve Rusya bu topraklarda halkların kanını dökerek herhangi bir çözüme ulaşamayacaklar. Çözüm halkların iradesinde, çözüm kadın devriminin büyütülmesindedir" dedi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) Kuzey ve Doğu Suriye'nin Haseke bölgesine bağlı Dirbêsiyê kentinde yeni kurumunu açtı.
 
Uzun süredir Kuzey ve Doğu Suriye'de çalışmalarını sürdüren SYPG, Dirbêsiyê kentinde çok sayıda davetlinin katılımı ile kurumun açılışını gerçekleştirdi.
 
Açılışa Dirbêsiyêlilerin yanı sıra PYD, KKP, İnsan Hakları Kurumu, Şehit Aileleri Kurumu ve TEV-ÇAND katıldı.
Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından SYPG ve JAS adına konuşan Beritan Asya, "SYPG'nin Dirbêsiyê kurumunun açılışını başta devrim şehitleri olmak üzere bütün halklarımıza kutluyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye siyaseti bakımından varlık ve yokluk siyaseti sürecinden geçmekteyiz.  Emperyalist ABD ve Rusya'nın öncülüğünde halkların ortak düşmanı Türk devleti halklarımıza yönelik işgal tehditlerini ve kirli saldırılarını sürdürmeye devam ediyorlar. İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye halklarının tüm kazanımlarını yok etmeyi amaçlıyor. Bizde SYPG ve JAS olarak bütün şehitlerimize söz veriyoruz ki kazanımlarımızı ve devrimimizi korumayı sürdüreceğiz" dedi.
 
'SALDIRILARA KARŞI DEVRİMİMİZİ SAVUNACAĞIZ'
 
Türk devleti emperyalist güçlerin de desteği ile Rojava kadın devrimini hedef aldığını belirten Asya, "Erkek egemen kirli siyasetlerini bugün Rojava kadın devrimi şahsında bütün Suriye'de yaşayan halklara karşı gerçekleştirmekteler. Biz SYPG ve JAS olarak diyoruz ki; Rojava devriminin kazanımları büyük bedeller ödenerek kazandı bu kazanımları elde edebilmek için binlerce savaşçı canını ortaya koydu ve şehit düştü. Biz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı kadın devrimimizi daha fazla ileri taşıyacağız. Biz Arin Mirkanların, Sarya Özgürlerin, Raperinlerin, Destanların, Avestaların, Barinlerin tırnakları ile kazarak kazandıkları devrimi savunacağız bu devrim bütün emperyalist ve faşist saldırılara karşı bütün gücümüzle, irademizle sosyalist fikrimiz ile bu devrimi savunacağız" diye kaydetti.
 
Rojava devriminin Ortadoğu'da yaşayan bütün halklara örnek olduğunu ifade eden Asya, "Emperyalist güçler ABD ve Rusya bu topraklarda halkların kanını dökerek herhangi bir çözüme ulaşamayacaklar. Çözüm halkların iradesinde, çözüm kadın devrimini büyütmek, çözüm halkların birliğini ve kardeşliğini büyütmektir. Buradan Ortadoğu'da yaşayan başta da Kuzey Kürdistan ve Türkiye de yaşayan halklara sesleniyoruz Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sessiz kalmayın. Sessiz kalmak işgale ortak olmaktır sessiz kalmak insanlığın katledilmesine göz yummaktır bundan kaynaklı bütün halklar işgal tehditlerine karşı mücadeleyi büyütmelidirler."
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için Leyla Güven'in başlattığı ve yayılarak devam eden açlık grevlerine dikkat çeken SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "Türk devletinin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit devam ederken bu tecride karşı Leyla Güven başta olmak üzere zindanlarda ve dünyanın dört bir yanında siyasetçiler insanlık için bedenlerini açlık grevine yatırdılar. Biz de Rojava da yaşayan halklar olarak sürmekte olan açlık grevi direnişleri ile dayanışmayı büyütmeli ve bu direnişe sahip çıkmalıyız" diye belirtti.
 
Asya, "Devrimimizin iradesi ile işgal saldırılarına karşı halkımız ile birlikte sokak sokak, cadd cadde bu devrimi savunacağız. Biz halkımızın iradesi ile ayakta durabiliriz. Biz bütün halklar ile birlikte gün gün kendi irademizi örgütleyerek örgütlü gücümüz ile bu işgal tehditlerinin karşısında durabiliriz. Biz bu işgal saldırılarına kaşı devrimci halk savaşı ile yanıt vereceğiz. SYPG'nin açılışını Dirbêsiyê halkı başta olmak üzere bütün halklara tekrardan kutluyorum" dedi.
 
'HALKLARIN DİRENİŞİNİ ÖRGÜTLÜLÜKLE BAŞARACAĞIZ'
Açılışta konuşan SYPG Dirbêsiyê Temsilcisi Muhammed Qasem, işgal tehtidi altındaki Rojava ve Kuzey Suriye halklarının, birleşik mücadele ile umudu ve direnişi büyüttüklerini vurguladı. Muhammed Qasem, "SYPG olarak Rojava devriminde kendi üzerimize düşen rolü oynuyoruz. Halkların kardeşliği ve birliğini büyütmek için emek ve özveriyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Devrimi korumak ve geliştirmek için her alanda mücadelemizi büyütüyoruz. Kurumumuz ilk günden itibaren kendini bu topraklara ait bir güç haline getirerek, kampanyalar ve siyasal çalışmalarla halklar arasında bir köprü rolü oynamaya çalıştı. Emperyalistler ve gerici bölge devletlerinin devrimin insansızlaştırılması çabalarına 'Gitmiyorum (Ez naçim)' kampanyası ile cevap verdi. Umudun ve geleceğin Rojava devriminde olduğunu vurguladı. O kampanya ile başlayan faaliyetlerimiz, her alanda yaygınlaştırılmaya çalışıldı. Şimdilerde ise 'Devrimimizi Savunuyoruz' kampanyasıyla Qamışlo'dan Kobane'ye kadar bu hamleyi yayıyoruz. Bu bilinç ve kararlılıkla şimdi Dırbesiye'de de kurumumuzu açıyoruz." dedi.
 
Qasem, Rojava devriminin savunması ve büyümesi sürecinde şehit düşen İvana Hoffman, Destan Temmuz, Alişer Deniz, Sarya Özgür ve binlerce şehidin bıraktığı devrimi savunma görevini mücadelelerini büyüterek devam ettireceklerini belirtirken "İçinde bulunduğumuz süreçte, burada kurumumuzu açmamız işgalciliğe karşı halkın örgütlü iradesini ortaya koymaktır. SYPG olarak devrimin her alanında, bugün de Dırbesiye halkıyla birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz" diye kaydetti.
 
SYPG'nin, Dırbesiye'de de halklar ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Muhammed Qasem "Halklarımıza yönelik tehditlere karşı örgütlü mücadelemizi büyüteceğiz. Halkların direnişini örgütlülükle başaracağız" diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Yapılan konuşmaların ve okunan mesajların ardından SYPG Dirbêsiyê kurumu törenle açıldı.