19 Eylül 2024 Perşembe

SYPG: Minbic'te yapılan saldırıyı lanetliyoruz

SYPG, Minbic'in El-Heya köyünde Türkiye'nin saldırı tehdidine karşı yapılan yürüyüşe saldırıyı lanetledi.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Minbic'in El-Heya köyünde Türkiye'nin saldırı tehdidine karşı yapılan yürüyüş sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.
 
Minbic'te gerçekleştirilen saldırıyı AKP/Saray rejiminin ve desteklediği çetelerin gerçekleştirdiğini belirten SYPG, "İşgalci faşist Türk devletinin amacı bellidir. Rojava ve Kuzey Suriye halklarının özgürlüğünü, eşitliğini, geleceğini yok etmek. Halklarımızı tekrar sömürgeci boyunduruk altına almak. Özellikle Arap ve Kürt halklarının sömürgecilere ve işgalcilere karşı geliştirdikleri birlikteliklerini bozmak" diye vurguladı.
 
Halklarımızın özgürlüğünü, eşitliğini gerçekleştirilen saldırılarla yok edemeyeceklerini vurgulayan SYPG, "İşgalci faşist Türk devleti halklarımıza karşı her geçen gün yeni bir suç işliyor. Bunların hesabı elbette sorulacak. İşgalcilerin özgür topraklarımıza yönelik her türlü planları boşa çıkartılacaktır" dedi.
 
Yapılan saldırıyı alçakça, korkakça olduğunu ifade eden SYPG, saldırıyı lanetlediğini belirterek "Halkımızı daha fazla birlik olmaya ve sömürgecilere, işgalcilere, çetelere karşı daha fazla mücadele etmeye çağırıyoruz" diye kaydetti.