22 Eylül 2024 Pazar

Süryaniler özsavunmalarını güçlendiriyor: İşgalcilerin karşısında duracağız

Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşayan halklar, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı özsavunma hazırlıklarını sürdürüyor. Osmanlı'dan bugüne katliam saldırılarının hedefi olan Süryaniler, "devrimimizden vazgeçmeyeceğiz" diyerek, mücadele çağrısı yaptı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halklarına yönelik saldırıları son dönemde giderek arttı. İşgal güçleri, cephe hatlarında bombardımanı yoğunlaştırırken, aynı zamanda devrimin öncü kadroları ve sivilleri hedef alan onlarca saldırı da gerçekleştiriyor.

Osmanlı'dan bugüne soykırım ve katliam saldırılarının hedefi olan Süryaniler, Rojava devrimi içinde diğer halklarla eşit biçimde yaşamlarını sürdürüyor.

Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) bağlı Süryani Askeri Meclisi ile devrim savunmasına katılan Süryaniler, asayiş güçleri Sotoro'nun yanı sıra halk ve gençlik meclisleri ile toplumsal alanda örgütlülüklerini güçlendiriyor. Özerk Yönetimin işgal saldırıları karşısında ilan ettiği olağanüstü hal kararı sonrasında Süryani halkı da özsavunma hazırlıklarını yoğunlaştırdı.

'BAŞINDAN İTİBAREN DEVRİMİN İÇİNDE YER ALDIK'
Süryani halkının işgal saldırılarına karşı hazırlıklarına ilişkin ETHA'ya konuşan Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyesi Boutros Beşir, devrimin ilerletilmesi ve savunulması için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi. Süryani halkının 19 Temmuz 2012'den bu yana devrim içinde yer aldığını hatırlatan Beşir, tüm çabalarının devrimin ilerletilmesi ve savunulmasına ilişkin olduğunu söyledi.

Süryani halkının devrim kazanımlarının geliştirilmesinde rol aldıklarını vurgulayan Beşir, gençlik, kadın, asayiş ve daha birçok alanda örgütlülükleri olduğunu belirtti. Beşir, Süryani halkının son dönemde örgütlülüğünü güçlendirdiğini vurguladı, "Bütün faaliyetler sisteme kavuşmuş durumda ve üzerinde daha fazla duruyoruz. Her yerde arkadaşlar ile birlikte çalışıyoruz. Kurumlarımız çok. Dolaylı ve dolaysız biçimler de kurumlarımız görev alıyor. Sotoro'da, Süryani Askeri Meclisi'nde, arkadaşlarımız ne istenirse yapmaya hazırlar" dedi.

'ÇETELERE VE TÜRK DEVLETİNE KARŞI HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ'
Beşir, işgal saldırılarının artmasıyla birlikte olağanüstü hal ilan eden Özerk Yönetimin düzenlediği askeri ve ideolojik eğitimlere katıldıklarını söyledi. Süryanilerinn kendilerini devrimin tüm kurumlarında var ettiklerini belirten Beşir, "Önümüze gelen bütün görevleri yaptık. Siyasetçilerimiz ve savaşçılarımız var. Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) ve diğer bütün kurumlarla irtibat halindeyiz. Sonuna kadar bu yolda yürüyeceğiz. Çetelere ve Türk devletine karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Herşeye hazırız" dedi.

Her türlü işgal saldırısına hazırlıklı olduklarını belirten Beşir şöyle devam etti: "Geri adım atmayacağız, kimse ideallerimizin önünde duramaz. Ben, sen, o olmaz, biz olmalıyız. Yaşananların hesabını da soracağız. Devrimimiz ayakta. Uluslararası devletleri bu saldırıların önünde durmaya çağırıyoruz. Bu halk, dünyaya öldürülmek için gelmedi. Bizim özgürlüğümüzün önünde duramazlar. Devrimimizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarda onlarca sivilin katledildiğini hatırlatan Beşir yaşanan saldırılara karşılık verdiklerini belirtti. Süryani halkı olarak, bölgede yaşayan tüm halklara birlik olma çağrısı yaptıklarını vurgulayan Beşir,"Yolumuz kutsal bir yoldur, bu yoldan dönmeyeceğiz. Zafer bizim olacak" dedi.

'SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ BU YOLDAN YÜRÜYECEĞİZ'
Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Beşir şunları kaydetti: "Erdoğan bir hamle yaptığı zaman şehir ve köylerden cevap vereceğiz. Arap, Kürt, Asuri, Ermeni ve Süryaniler olarak sıramızı da savaşımızı da kimseye vermiyoruz. Omuz omuzayız. Bu yolda ölüme de, her şeye de hazırız. Sözümüzü çok önceden verdik, kendimizi örgütledik. Söz verdiğimiz gibi bu yoldan yürüyeceğiz. Sonuna kadar işgalci zihniyetin karşısında duracağız."