22 Eylül 2024 Pazar

Süryani ve Asuri komutanlar: Devrimi korumak için direnişi büyüteceğiz

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnişi sürdüren Asuri ve Süryani komutanlar, Rojava devrim topraklarını korumak için sonuna kadar mücadeleyi sürdürme kararlılığında olduklarını vurguladı. Devrimin tüm halkların devrimi olduğunu belirten komutanlar, "Devrimi korumak için şehitlerimizin izinden yürüyeceğiz ve direnişi büyüteceğiz" dedi.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırıları yoğunlaştı. Şehba, Kobanê/Ayn İsa ve Til Temir/Zirgan cephelerinde son günlerde gerçekleştirilen SİHA saldırıları ve topçu atışları, doğrudan sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. Aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda sivil hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

İşgal güçlerinin saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye askeri güçlerinin mücadelesi de sürüyor. Til Temir cephesinde bulunan Süryani ve Asuri savaşçılar, işgal saldırılarına karşı cephe hattında direnişi güçlendiriyor.

Til Temir Askeri Meclisi'ne bağlı olan Asuri Xabur Savunma Meclisi Sözcüsü Nebîl Werdê ve Süryani Askeri Meclisi komutanlarından Toro Etro, bölgedeki son gelişmelere ilişkin ETHA'ya konuştu.

WERDÊ: DEVRİMİ KORUMAK İÇİN ŞEHİTLERİN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ
Rojava devrim topraklarına yönelik işgal tehditlerinin yoğunlaştığını hatırlatan Asuri komutan Werdê, saldırıların Til Rıfat'tan Ayn İsa'ya, Derik'ten Til Temir'e kadar geniş bir cephede devam ettiğini ifade etti. Werdê, "Hedef gözetmeksizin saldırıyorlar. Bu saldırılar, Rusya ve ABD gibi devletler izniyle gerçekleşiyor. Saldırılar karşısında 'bu yanlıştır, bu yasaktır' demiyorlar. Keşif saldırıları her zaman devam ediyor. Obüs ve havan gibi bütün silahlarıyla bize saldırıyorlar. Bu saldırılar vahşice" dedi.

İşgalci Türk devletinin önüne kim gelirse katlettiğini belirten Werdê şunları söyledi: "Türk devleti kuvvetimizle göğüs göğüse, yüz yüze karşı karşıya gelemez. Kürt, Arap, Süryani, Asuri gözetmiyor. Onların amacı Rojava'yı karıştırmaktır. Yanlarındaki işgalci çeteler de dolar için toprağını satmış insanlardır."

Serêkaniyê'nin işgal edildiği dönemde yapılan ateşkes anlaşmasını hatırlatan Werdê, ABD ve Rusya gibi güçlerin Türk devletinin devam eden saldırılarına sessiz kalmasına tepki gösterdi. Werdê, "Bunun yalan bir anlaşma olduğu açığa çıktı" ifadelerini kullandı.

Rojava devriminin halkların özgürlüğü temelinde kurulduğunu kaydeden Asuri komutan Werdê şunları vurguladı: "Bu devrim Suriye rejiminin baskısının etkisiyle kuruldu. Halk 'biz onları kabul etmeyeceğiz' dedi. Bugüne kadar devrimimizi koruyoruz. Şehitlerimiz bu halk için emek verdi. Canını feda etti. Şehitlerimizin yolunu takip ediyoruz. Sonuna kadar onların yolundan yürüyeceğiz."

ETRO: DEVRİM TÜM HALKLARIN DEVRİMİ, DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ
Til Temir'in ön cephe hatlarında yer alan güçler arasındaki Süryani Askeri Meclisi komutanlarından Toro Etro, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarının son günlerde arttığına dikkat çekti.

Etro, "Türk devleti, Til Temir'in çevresindeki köyleri bombalıyor. Bombardımanlarda birçok sivil yaralandı. Qamişlo'dan Derik'e kadar top atışları ve hava saldırıları gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Rojava devrimine yönelik işgal saldırılarına karşı sonuna kadar direneceklerini belirten Etro son olarak şunları söyledi: "Bütün şehit ailelerine söz veriyoruz. Şehitlerimizin izinden yürüyecek ve direnişi büyüteceğiz. Süryani halklarına çağrımızdır, devrime sahip çıkın ve inancınızı yükseltin."