22 Eylül 2024 Pazar

Suruç şehitleri Viyana'da anıldı

Rojava devriminin 10. yılında düzenlenen anmada 33 düş yolcusu anıldı. Viyana’da düzenlenen etkinlikte, mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Viyana’da Rojava devriminin 10. yılı etkinlikleri kapsamında Suruç katliamında ölümsüzleşenler anıldı.

Anma devrimin selamlandığı yürüyüş ile başladı.

Yürüyüş cumhurbaşkanlığı sarayının yer aldığı Kahramanlar meydanında sona ererken burada anma düzenlendi. Rojava başta olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ardından açılış konuşması yapıldı.

Konuşmada bir kadın devrimi olan Rojava devrimini sahiplenme çağrısı yapıldı.

Rojava'daki devrimi savunma çağrısı ile başlayan konuşmada, AVEG-KON Avusturya temsilcisi Suruç şehitlerini ölümsüzlüklerinin 7. yılında andı. "Kobanê zaferinden sonra şehrin yeniden inşası için yola çıkan devrimcilerin enternasyonalizmin en önemli örneklerinden birini temsil ediyorlar" hatırlatan konuşmacı, "Ukrayna'da olduğu gibi dünya çapında savaşların ve krizlerin tırmandığı bu dönemde, NATO ve Türkiye Rojava'ya karşı yeni bir işgal saldırısı planlıyor. Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımını onaylaması, Kürt özgürlük hareketine yönelik yoğun zulmü de bu saldırı savaşını hızlandırıyor. Rojava devriminin 10. yılında devrimi alternatif bir dünya perspektifi olarak gösterelim" dedi.

Anma Suruç için adalet, herkes için adalet sloganıyla noktalandı.