19 Eylül 2024 Perşembe

Suruç şehidi Vatan Budak'ın mezarı başında devrim sözünü yinelediler

Ölümsüzlüğünün 9. yılında Suruç şehidi Vatan Budak için çok sayıda kişi GOP'taki mezarı başında buluştu. 2015 yılında DAİŞ'in AKP işbirliğiyle sadece 33 düş yolcusunu değil Rojava devrimini Amara Kültür Merkezi'nni bahçesine gömmek istediği kaydedilen anmada, "Fakat 33 düş yolcusunun düşleri, mücadelesi bugün hala hem bizleri hem devrimi ayakta tutmaya devam ediyor. Bizler ailelerimizin dirayetiyle, şehitlerimize olan bağlılığımızla, devrime olan inancımızla 33 düş yolcumuzun düşlerini büyütmeye, ellerimizde bayraklaştırmaya devam edeceğiz" denildi.

Suruç'ta şehit düşen 33 düş yolcusundan Vatan Budak, ölümsüzlüğünün 9. yılında bir kez daha mezarı başında anıldı. Kobanê'nin yeniden inşası için çıktıkları yolda, mola verilen Urfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezinde DAİŞ'in düzenlediği canlı bomba saldırısında ağır yaralanan Vatan Budak, tedavi gördüğü hastanede 16 gün sonra ölümsüzleşti. 

Budak ailesi, anarşistler, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanları Rukiye Ekenler ve Kemal Toprak, Suruç Aileleri İnisiyatifi ölümsüzlüğünün 9. yılında bir kez daha Gaziosmanpaşa'daki Vatan'ın mezarı başında bir araya geldi. 

'BİZ KAZANACAĞIZ' SÖZÜ YİNELENDİ
Vatan ve 33 düş yolcusu şahsında devrim mücadelesine can suyu olanlar şahsında saygı duruşu yapılan anmada, hep bir ağızdan Adnan Yücel'in "Biz kazanacağız" şiiri okundu. Duygusal anların yaşandığı anmada, devrim şehitlerinin mücadelesinin sürdürüleceğinin sözü yinelendi.

'BEDENEN ARAMIZDA OLMAYABİLİRLER AMA MÜCADELELERİ YAŞIYOR'
Anmada söz alan Vatan Budak'ın babası Murat Budak, 9 yıl önce "beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" diyerek Türkiye ve Kürdistan'ın birçok bölgesinden yola çıkan düş yolcularının Suruç'ta AKP ve maşası DAİŞ tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında ölümsüzleştiğini hatırlattı. Budak, "Bedenen aramızda olmayabilirler ama kavgaları ve mücadeleleri yaşıyor. Yaşamaya devam edecek. Kobanê düştü düşecek diyenlere şunu söylemek istiyorum; Kobanê düşmedi, dimdik ayakta" dedi. 

'ÖLÜMSÜLERİMİZE SÖZ VERİYORUZ, HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK'
Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele eden şehitler ve 33 düş yolcusunu anan Budak, Vatan ile ilgili şunları söyledi; "Vatan önce bir insandı. Vatan Kobanê'ydi Vatan Gezi'ydi. Vatan nerede bir zulüm varsa oradaydı. Vatan Roboskîydi. Vatan Soma'ydı. Vatan seçimlerde belediye başkanlarını elini uzattığında onlara 'ben faşistlerle ve katillerle el sıkışmam' diyebilen yürekli bir yoldaşımızdı. Vatan, elindeki son parayı çocuklara oyuncak alıp Kobanê'ye gitmek için yola çıkan bir yoldaşımızdı. Vatan, yoldaşımızdı. Düşleri düşlerimizdir, yarım kalmayacak. Bütün ölümsüzlerimize söz veriyoruz, hiçbir düş yarım kalmayacak."

'33'LERİN MÜCADELESİ HEM ROJAVA DEVRİMİNİ HEM BİZLERİ AYAKTA TUTUYOR'
Söz alan SGDF MYK üyesi Hivda Selen de Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinin bir kardeşlik bahçesi olduğunu dile getirdi. O gün orada farklı cinsiyetlerden, inançlardan, kimliklerden, mesleklerden ve örgütlerden çok sayıda kişinin yan yana geldiğini söyleyen Selen, "O katliamda sadece 33 düş yolcumuzu değil, yanı başımızda yükselen Rojava devriminin kendisini boğmak istediler. Fakat 33 düş yolcusunun düşleri, mücadelesi bugün hala hem bizleri hem devrimi ayakta tutmaya devam ediyor. Bizler ailelerimizin dirayetiyle, şehitlerimize olan bağlılığımızla, devrime olan inancımızla 33 düş yolcumuzun düşlerini büyütmeye, ellerimizde bayraklaştırmaya devam edeceğiz" dedi. 

'SURUÇ'UN HESABINI SORARKEN O ÖRDEĞİN DE HESABINI SORACAĞIZ'
Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde bir ördek olduğunu ve onun da katliamda yanarak can verdiğini anımsatan Selen, "Biz Suruç'un hesabını sorarken o ördek de dahil tüm katliamlardan hesap soracağız. Burada Vatan'ın mezar başında bir kez daha hesap sorma andımızı yineliyoruz; onlara sözümüz devrim olacak" vurgusu yaptı.  

'33 DÜŞ YOLCUSU BU RÜYAYA İNANMIŞTI'
DEM Parti GOP İlçe Eşbaşkanı Kemal Toprak ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "İnsan dünyaya doğar, bir rüya görür. Dünya içerisinde yeni bir dünya kurar. 33 düş yolcusu da bu rüyaya inanan arkadaşlardı. İşte devrimci, bu rüyaya inananlardır. Onların, düş yolcularının düşlerini mücadelemizde yaşatacağımızın sözüyle bir kez daha devrim şehitlerini sizin huzurunuzda saygıyla anıyorum."

'HER ZAMAN UMUT VARDIR'
Anmada DEM Parti GOP İlçe Eşbaşkanı Rukiye Ekenler, "Düşleri düşlerimiz,mücadeleleri mücadelemizdir. Asla o düşü yarım bırakmayacağız. Aynı umutla, mücadele isteğiyle Vatan bizi buraya topluyorsa her zaman umut vardır, mutlaka kazanacağız" sözünü yineledi. 

Konuşmaların ardından anma sona erdi.