27 Temmuz 2024 Cumartesi

Sultanbeyli'de halk buluşması 

Sultanbeyli'de düzenlenen halk buluşmasında bir araya gelen yüzler DEM Parti'nin eşbaşkan adaylarını coşkuyla karşıladı. Buluşmada, 31 Mart'a kadar İstanbul'un her yerinde DEM Parti rüzgari estirilmesi kaydedildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultanbeyli ilçesi Kent Merkezi Meydanı'nda ilçe eşbaşkan adaylarının tanıtılacağı halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Sultanbeyli ilçe eşbaşkan adayları, ilçe yöneticileri, Adalet Nöbeti eylemcileri ve yüzlerce kişi katıldı.

Buluşmadan saatler önce DEM Parti bayraklarını taşıyan yüzlerce kişi, büyük bir coşku ile Kürtçe stranlar eşliğinde halaya durdu. Sık sık "Jin jiyan azadî" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları atan kadınlar, coşkularını zılgıtlarla yansıttı. 7'den 70'e her yaş grubunun yer aldığı buluşmada sık sık, "Bijî Serok Apo" sloganı atılarak PKK lideri Abdullah Öcalan selamlandı.

Buluşma, DEM Parti Sultanbeyli Eşbaşkanları Filiz Aydın ve Hacı Erbek'in kitleyi selamlaması ile başladı. Aydın, "Bizler iddialıyız kazanacağız. Dem dema azadîya me, jin jiyan azadî" sözleriyle seslendi. Ardından sırasıyla Sultanbeyli ilçe eşbaşkan adayları Rahime Kürkçü ve Ertan Hamitoğlu, Kadıköy ilçe eşbaşkan adayları Nimet Çelebi Erdoğan ile Veysi Eski, Adalar ilçe eşbaşkan adayları Kristin Selekman ile Mehmet Galip Ataş, Ümraniye ilçe eşbaşkan adayları Zülfiye Hazar ile Edip Alpata, Beykoz ilçe eşbaşkan adayları Senem Yılmaz ile Recep Yılmaz halkı selamladı. Ardından İBB eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni ve İstanbul İl eşbaşkanları Gonca Yangöz ile Murat Kalmaz, İstanbul'un birinci bölge eşbaşkan adaylarını tanıttı.

BEŞTAŞ: SULTANBEYLİ'Yİ RANTLA BÜYÜTTÜLER
Söz alan Meral Danış Beştaş, Kürtçe kitleyi selamladı. Beştaş, "Sultanbeyli sadece Türkiye'nin bir ilçesi değil, Kürtlerin de bir ilçesidir. İlk kez buraya geldiğimde hiçbir şey yoktu. Rantla büyüttüler Sultanbeyli'yi. Sultanbeyli kısa sürede gelişen İstanbul'un en büyük ilçesi, nüfus olarak en çok Kürtler yaşıyor. Birçok ilimizden arkadaşlarımız, halkımız burada yaşıyor. Hepsine ayrı ayrı selam olsun. İstanbul bir iddia ile yola çıktı. Dedik ki iki partiye mecbur ve muhtaç değiliz. Bizim asıl demokrasi, özgürlükler yolu DEM Parti ile yürünecek. Ve bu yolda sizlerle yürüyeceğiz. İstanbul'da yaşamak var, bir de İstanbul'u yaşamak var. Şu anda İstanbul en büyük sorunların başında yoksulluk, işsizlik, açlık geliyor. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi iliklerinize kadar yaşıyorsunuz. Tıpkı Kürt illerinde olduğu gibi İstanbul'da da ilçelerde de ayrımcılık var. Kullandıkları kumdan, deprem faaliyetlerine kadar ayrımcılık var. Kaç arkadaşımız Sultanbeyli'de tiyatroya, sinemaya gidebiliyor bunu biliyoruz. Hem ekonomik hem de yollar olarak gitme şansınız yok" dedi.

'İSTANBUL'UN HER YERİNDE DEM RÜZGARINI ESTİRELİM'
DEM Parti'nin bu ülkede barışın garantisi konumunda olduğuna dikkat çeken Beştaş, "Emeklinin daha fazla sömürülmesinin önünde set olacak, kadın kırımına son diyecek ve hak ettiği değer için mücadele edecektir. Şimdi de diyoruz ki İstanbul'da DEM, özgürlük ve adalet zamanı. Hepinizden beklentimiz şu, 31 Mart'a kadar hepimiz el ele, kol kola vererek seçim çalışmasını yürütelim. Adaylarımız ve il ilçe örgütlerimiz etrafında kenetlenelim. Bizim taleplerimizi görmezden gelenlere, bizi tanımayanları biz de tanımıyoruz diyeceğiz, tanımayacağız onları. Sizin bütün inkarınıza, ötekileştirmenize, zulmünüze rağmen İstanbul'da varız ve var olmaya devam edeceğiz diyeceğiz. Partimizle, inancımızla İstanbul'un her yerinde 31 Mart'a kadar DEM rüzgarını estirelim" ifadelerini kullandı.

ÇEPNİ: ZAFER ÖZGÜRLÜKLER OLACAKTIR
Murat Çepni de, "İstanbul'da iddialıyız, İstanbul'u kazanacağız. Herkes bunu iyi bilsin. Şimdiden başarımız zaferimiz tüm halklarımıza kutlu olsun. Zafer özgürlükler olacaktır. An serkeftin, an serkeftin, an serkeftin" ifadelerini kullandı.

HATİMOĞULLARI: GİDİŞİNİZ MONTAJ DEĞİL GERÇEK OLACAK
HDP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da yüzlerce kişinin alkış ve sloganları eşliğinde sahneye çıktı. Kürtçe ve Türkçe selamlama yapan Hatimoğulları, iktidarın İstanbul'u kendi kimliğiyle buluşturmak yerine sermayeye peşkeş çektiğini kaydetti. Antakya depremini hatırlatan Hatimoğulları, İstanbul için beklenen depreme işaret etti. "O yüzden yerel yönetimlere düşen ilk görev, depreme dayanıklı bir kentin dönüşümünün sağlanmasıdır. Ama bu iktidar topladığı deprem vergilerini ne yazık ki kendileri iç ettiler, çaldılar, talan ettiler. Onlar halkı düşünmüyor. Hala Kanal İstanbul projesinden vazgeçmiş değiller. Kanal İstanbul Projesi depremi tetikleyecek olan önemli projelerden biridir. Ve buradan bir kez daha diyoruz ki depreme dayanıklı kentler için varız. Kanal İstanbul'u yaptırmamak için varız. İstanbul'u yaşanılır bir İstanbul yapmak için varız" dedi. Her gün bir montaj videosuyla DEM Parti üzerinden algı yaratmaya çalışıldığını kaydeden Hatimoğulları, "Bizler de diyoruz ki, montaj videolardan umutlananlar, medet umanlar montajla algı yaratmaya çalışanlar, sizin siyasetiniz ve vaatleriniz montajdır. Ve buradan söz veriyoruz, sizin gidişiniz montaj değil gerçek olacak" dedi.

Hatioğulları, son olarak şunları söyledi: "Bizler demokrasinin, eşitliğin, halkların kardeşliğinin partisiyiz. Adaletin partisiyiz bizler. 'Jin jiyan azadî' diyen kadınların partisiyiz. Yolumuz açık olsun. Serkeftin, serkeftin. Başarı hepimizin olsun."

Buluşma, alkış, zılgıt ve sloganlarla son buldu.