20 Eylül 2024 Cuma

Stuttgart'ta ölümsüzleri anma gecesi coşkuyla gerçekleştirildi

MLKP'nin Kasım Şehitler Ayı, vesilesiyle Avrupa kentlerinde düzenleyeceği gece etkinliklerinin ilki Almanya'nın Stuttgart kentinde gerçekleşti. Ölümsüzlerden öğrenmenin lafzi değil eylemli olması gerektiğinin altının çizildiği etkinlikte; MLKP, KKÖ, KGÖ saflarında örgütlenme çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında, "Gelenekten geleceğe ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla anma gecesi düzenlendi.

Anmanın gerçekleştiği salon, MLKP, KKÖ ve KGÖ bayrakları, dünya proletaryasının önderleri ve parti şehitlerinin fotoğrafları ile donatıldı.

Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinlikte KGÖ militanları bayraklarla yürüyüş gerçekleştirerek devrim andı içti.

'PARTİMİZ MLKP SAFLARINDA ÖRGÜTLENELİM, MÜCADELEYİ DAHA DA BÜYÜTELİM!'
Gecede MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmada, "Onlar, kapitalizme, emperyalizme, sömürgeci, asimilasyoncu sisteme, erkek egemen gericiliğe, doğanın talanına karşı kararlılıkla savaşırken ölümsüzleşenlerimiz. Onlar,  bencilliği ve kibri ellerinin tersi ile itip, paylaşmayı, dayanışmayı  bayraklaştıranlar. Devrimci ideallere bağlılığın, birbirinin yerine ölebilme gücüne sahip olanlar. Spartaküslerden Şeyh Bedreddinlere, Paris komününden  Ekim devrimine, Rozalardan Mustafa Suphi ve yoldaşlarına, İbrahimlere, Mahirlere, Denizlere, Mazlumlara, Ulaşlara, Sabahatlara, Arinlerden Eylemlere, Yelizlere kadar onlar, gelenekten geleceğe bizi bağlayan onur abidelerimiz" denildi.

MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmanın devamında şunlar söylendi: "Önemli bir süreçte bir araya geldik. Emperyalist kapitalist sistemin var oluşsal krizinin derinleştiği, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin kışkırtması ile yeni bir dünya savaşının emarelerinin daha fazla ortaya çıktığı, işçi sınıfına yönelik baskının arttığı, Kürt halkına, Filistin halkına yönelik kitle katliamlarının yapıldığı  günlerden geçiyoruz. Kadına yönelik şiddet her geçen gün daha fazla artarken başta Kürtaj hakkı olmak üzere kadınların kazanımları gasp edilmektedir. Medya savunma alanlarında, Rojava'da sömürgeci saray diktatörlüğü Kürt halkına yönelik soykırımcı saldırılarını sınırsızca arttırarak her gün SİHA'larla ölüm kusarken,  İsrail Siyonizmi, ABD  ve Avrupa burjuva devletlerinin desteği ile Gazze'de, Batı Şeria'da fosfor bombaları, yasaklı silahlarla yerleşim alanlarını, hastaneleri hedef alarak  soykırımcı,  katliam saldırılarını sürdürüyor."

MLKP'nin 29. savaşım yılında faşist devlet terörünün en ağır saldırılarına maruz kaldığı hatırlatılan konuşmada, "Tüm faşist, sömürgeci saldırılarına rağmen, özel hedef haline getirdiği MLKP'nin iradesini kıramıyor, partimizi politik önderlik anlayışından ve politik mücadele tarzından koparamıyor" denildi.  

MLKP şehitlerinden Bayram Namaz'ın "ölümsüzlere bağlılığın lafzi değil; eylemli olması gerektiği" sözleri anımsatıldı. MLKP/KKÖ temsilcisi konuşmasını, "MLKP örgütlerinin etrafında kenetlenmeye, siyasal mücadelenin  görevleri ile güçlü bağ kurmaya, bireycilik değil, dayanışmayı, yoldaşlığı büyütmeye" çağrısıyla sonlandırdı.

Salonda sık sık "Yaşasın partimiz MLKP", "Partinin güneşi Komünist Kadın Örgütü", "Partinin yıldızı Komünist Gençlik Örgütü", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehit namirin" "Jin, Jiyan, Azadi" sloganları atıldı.

KGÖ: KASIM ÖLÜMSÜZLERE BAĞLILIK AYIDIR!
KGÖ adına yapılan konuşmada, Kasım ölümsüzler ayının bağlılık ve eylem ayı olduğuna dikkat çekilerek içinde bulunulan dönemin bedel dönemi olduğu, niteliliği arttırmanın gerektiğinden bahsedildi. Genç komünistlerin Şengül Boran'dan, Yasemin Çiftçi'den, İvana Hoffmann'dan, Cebrail Günebakan'dan, Zilan Destan'dan, Özgür Namoğlu'ndan komsomolca savaşmanın mirasını devraldıkları belirtilerek hesap sorma ve devrim sözü verildi.

ŞEHİT AİLELERİ, SLOGANLARLA AYAKTA ALKIŞLANDI
Geceye katılan şehit ailelerininin isimleri tek tek okunarak çiçek verildi. Etkinliğe şehit ailelerinden Suruç şehidi Uğur Özkan'ın yakını ise bir konuşma yaparak devrim şehitlerine, Suruç şehitlerinin anılarına bağlılığın önemi üzerinde durdu. Duygulu anların da yaşandığı anda, kitle "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Suruç şehitleri ölümsüzdür" sloganlarıyla şehit yakınlarını ayakta alkışladı.

TSP: TUTSAKLARA DAHA FAZLA SAHİPLENELİM!
Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına yapılan konuşmada, devrimci tutsakları maddi ve manevi olarak sahiplenmenin önemine dikkat çekilerek, tutsaklara mektup gönderme çağrısı yapıldı. Ardından tutsakların çıkardığı Düş Postası dergisi salonda dağıtıldı.

Geceye gönderilen Partizan Almanya, MKP, Partizan  Güney Bölgesi, TİKB Yurtdışı Komitesi, DKP/BÖG, FED-GEL'in mesajlarını kitle "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları ile coşkuyla karşıladı.

Geceye katılan sanatçılar Leman Stehn ve Çağdaş (Grup Eylül), ezgileri ile renk kattı. Gece, seslendirilen ezgi ve marşlar eşliğinde çekilen halaylar ve atılan sloganlarla coşkuyla sona erdi.