19 Eylül 2024 Perşembe

Star Rafineri'de zehirlenen işçi sayısı 2 bin 100 oldu

Star Rafineri'de yaşanan ve yemek şirketinin 'psikolojik' olduğunu iddia ettiği zehirlenmeden etkilenen işçi sayısının 2 bin 100'e çıktığı açıklandı.
İzmir Aliağa'daki Star Rafineri'de yemekten zehirlenen işçilerin sayısı 2 bin 100'e çıktı.
 
Star Rafineri'de önceki gün, Akyıldız adlı yemek şirketi tarafından dağıtılan akşam yemeğinin ardından işçiler fenalaşmaya başladı. Akşam saatlerinde ve ertesi sabah hastanelere kaldırılan işçilere sağlık emekçileri tarafından müdahalede bulunuldu.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, an itibariyle hastanelerde tedavi edilen işçi sayısının 2 bin 100 olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu işçiler, evvelki gün akşam ve dün gün boyunca hastaneye kaldırılanlar. Bunların yaklaşık 1300'üne serum verildi, büyük çoğunluğu da taburcu edildi. Tansiyon problemi olan bazı işçilerimiz ise müşahede altında tutuluyorlar. Zehirlenmenin neden kaynaklandığı laboratuvar testlerinin ardından netlik kazanacak. Şu anda hayati tehlikesi bulunan bir işçimiz yok. Akşama kadar hastanelerimizdeki işçi sayısının 150-200'e düşmesini bekliyoruz."