23 Eylül 2024 Pazartesi

Sri Lanka'da meclis olağanüstü toplanıyor

Sri Lanka halkı ekonomik krize karşı sokakları doldurmaya devam ederken, hükümet kabinesinin istifalarla dağılmasıyla birlikte meclis bugün olağanüstü toplanacak.

Sri Lanka halkı derinleşen ekonomik krize karşı eylemlerini sürdürüyor. Yaşanan kriz yüzünden uzun süreli enerji kesintilerine mahkum edilen halk, temel gıda malzemelerine erişmekte ciddi zorluklar çekiyor.

Artan eylemler gerekçesiyle hükümet olağanüstü hal ilan ederken, Sri Lankalılar başkent Colombo ve çevre kentlerde sokaklara çıkarak hükümetin başındaki Rajapaksa ailesini istifaya çağırmaya devam ediyor. Halk, süt ve un gibi çok temel ihtiyaçlar için ülke çapında uzun kuyruklar oluştuğunu ve elektrik kesintilerinin yer yer 13 saati bulduğunu aktardı.

Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, kabineden istifa eden 26 bakandan sonra, Ekonomi Bakanı olan kardeşi Basil Rajapaksa ve Merkez Bankası'nı yöneten ancak pazartesi istifa eden Ajith Nivard Cabraal'ın yerine yeni isimler atamaya karar verdi. Ayrıca, kabinenin dağılmasından sonra Rajapaksa'nın yaptığı koalisyon hükümeti kurma çağrısı muhalefet tarafından reddedildi.

Sri Lanka'da meclis bugün yaşanan olaylarla ilgili olarak olağanüstü toplanacak.