21 Eylül 2024 Cumartesi

SP Milletvekili Atıcı: Parlamenterlerle Türkiye'de deprem bölgesine gideceğiz

Sosyalist Parti Milletvekili Mustafa Atıcı BEKSAM'da düzenlenen söyleşide, deprem sürecinde yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atıcı, depremin ilk günü 87 kişilik 3 ekiple Türkiye ve Suriye'ye gittiklerini, önümüzdeki günlerde de tekrar deprem bölgelerine gideceklerini söyledi.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu'na (İGİF) bağlı Basel Eğitim Kültür Sanat Merkezi'nde (BEKSAM), Sosyalist Parti Milletvekili Ulusal Konsey Üyesi Mustafa Atıcı'nın katılımıyla söyleşi düzenlendi.

İsviçre'nin Türkiye'de yaşanan depremin ardından aynı gün 87 kişilik 3 ekip seferber ettiğini söyleyen Atıcı, bu ekiplerin Maraş, Antakya ve Suriye'ye gönderildiği bilgisini paylaştı. 

Deprem bölgelerindeki son durumu yerinde görmek amacıyla, önümüzdeki günlerde parlamenterlerden ve yardım kurumlarından oluşan bir heyetin tekrar deprem bölgesine gideceğini kaydeden Atıcı, hem gözlemlerde bulunacak hem de dayanışma malzemelerinin götürüleceğini söyledi.

Türkiye'de çeşitli parti ve kitle örgütleriyle temaslarda bulunacaklarını söyleyen Atıcı, İsviçre seçimlerine dair de sunum yaptı. Söyleşi katılımcıların sorularına Atıcı'nın verdiği yanıtların ardından sona erdi.