4 Ekim 2024 Cuma

Soylu'nun toplumsal hareket korkusu

Boğaziçi direnişi AKP-MHP iktidarını panikletti. İçişleri Bakanı Soylu, direnişin toplumsal bir olay olduğunu itiraf etti, devletin kodlarını hatırlattı. Rektör seçiminin demokratik olmak zorunda olmadığını söyleyerek, üniversitelerde demokratik ortam olmadığını itiraf etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi direnişinden duyduğu korkuyu Haber Global'e anlattı.

Boğaziçi direnişini bastırmayı temel aldıklarını itiraf eden Soylu, polis şiddetini savundu. İktidarlarını korumak için gelişen her türlü hak arayışını bastırma görevleri olduğundan hareket eden İçişleri Bakanı Soylu, eylemlere katılan öğrencilerin 'örgüt üyesi' olduğu yalanına sarıldı.

Boğaziçi direnişinde polisin öğrencilerden birine "yüzüme bakma, aşağıya bak" sözleriyle saldırmasına ilişkin videoyu sosyal medyasından paylaşan Soylu, öğrencilerin #AşağıyaBakmayacağız sloganını siyasi bir partinin reklam ajansının üretimi olduğunu savundu. Soylu, durduramadıkları Boğaziçi direnişinin toplumsal bir olay olduğunu kabullendi, bu toplumsal olayı durduramadıkları durumda iktidarlarına yönelik büyük bir tehdit oluşturacağının farkında olduklarını ima etti.

Boğaziçi öğrencilerinin eyleminin yasaklanmasını açıklamakta zorlanan Soylu, salgın gerekçesine sığındı. Soylu, aynı gün İstanbul Üniversitesi önünde faşist, siyasal İslamcı grupların eylem yapmasına değinmemeyi tercih etti.

Kameralara yansıyan polis işkencesinin orantısız olmadığını iddia eden Soylu, LGBTİ+'lara da saldırmaya devam etti. Soylu, "Bizim geçmişimizde LGBT gibi şeyler yok" iddiasında bulundu.

REKTÖR SEÇİMLERİ DEMOKRATİK DEĞİL İTİRAFI
Süleyman Soylu, rektör seçimlerinin demokratik olmadığını da itiraf etti. "Rektör seçimlerinin illa çok demokratik mi olması gerekiyor? Hayır. Biz sonuca bakıyoruz" sözleriyle üniversiteleri dizayn etme çabalarına dikkat çekti.

Soylu'yu en çok öfkelendiren konulardan birinin rektörlük binasının işgal edilmeye çalışılması olmuş. Öğrencilere ait üniversitede rektörlük odasını devlet bekası olarak gören Soylu, "Gidecek üniversite rektörünün odasını işgal edecek. Buna asla müsaade etmem. Türkiye ayağa kalsa da müsaade etmem böyle bir şey yok. Boğaziçi Üniversitesi ayağa da kalksa üniversite rektörünün odasına girmesine izin vermem" dedi.

'15 TEMMUZ'U FETÖ YAPMADI'
Daha önce Fethullah Gülen'e övgüler düzdüğü konuşmaları yayınlanan Süleyman Soylu, Gülen cemaatini övmeye devam etti. Soylu, "15 Temmuz'u FETÖ mü yaptı? 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı" dedi.

Mağdur olduğunu iddia eden Soylu, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik eleştiride bulunanların tutuklanması gerektiğini söyledi.