20 Eylül 2024 Cuma

Soylu, Buldan'ı tehdit ettiğini kabul etti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak "Size artık yaşama hakkı yok" diye tehdit eden İçişleri Bakanı Soylu, "Kendisinin dediğinden fazlası var" diye cevap verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Esenler İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak "Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok" şeklinde sarfettiği sözlere ilişkin açıklama yaptı. Soylu, "Evet, bu haberi alınca ilk önce Pervin Buldan'ı aradım. Kendisinin dün yaptığı açıklamada eksik yoktur fazlası vardır. Çok net bir şey söyleyeyim. Bu topraklarda kimse PKK'yı yeşertemez. İster CHP ile birlikte olsunlar, ister şunlarla birlikte olsunlar" dedi. 
 
CHP il başkanlarının asker ve polis cenazelerinde protokolde kabul edilmemesi yönündeki iddiaları da cevaplayan Soylu, "Müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim. 'CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin' dedim. Bu kadar basit. Onları gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. PKK terör örgütleri mensuplarının cenazeleri var. Biz, o leşleri çok sık kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjanı ayıracağız." ifadelerini kullandı.