19 Eylül 2024 Perşembe

Soykırımda katledilen Filistinlilerin sayısı 40 bine dayandı

İsrail'in soykırım saldırıları sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı 39 bin 790'a yükseldi. FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher'in Nuseyrat mülteci kampındaki evi bombalandı.

Siyonist İsrail'in Filistin'e dönük işgal ve soykırım saldırıları sürüyor.

Gazze Şeridi'ne dönük havadan, karadan ve denizden saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher'in Nuseyrat mülteci kampındaki evini de bombaladı. Mezher'in Gazze'de olmadığı öğrenilirken, bombardıman sonucu yaralananlar oldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah da bombardımana maruz kalırken, kentin batısındaki diğer bölgeler ve kuzey kesimleri de topçu atışlarıyla vuruldu.

Gazze kentindeki Tel El-Heva ve Zeytun Mahallesi'ndeki evler, İsrail topçuları ve ağır makineli silahların ateşi altında kaldı. Kentin güneyindeki Şüheda kavşağı yakınında patlamalar ve silahlı çatışma sesleri duyuldu. Gazze kentinin batısındaki Şatı Mülteci Kampı çevresi ve Balıkçılar Limanı bölgesi, İsrail hücum botları tarafından bombardımana tutuldu.

İsrail'in soykırım saldırıları sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı 39 bin 790'a yükselirken, yaralıların sayısı 92 bini aştı.

BEN-GVİR: İLK KEZ YAPTIĞIMIZ BİR ŞEY DEĞİL
Öte yandan İsrailli siyonist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşması yapmak yerine Gazze topraklarını işgal ederek zorunlu göçü sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, Hamas'la ateşkes ve esir takası anlaşmasını kabul etmesinin "çok büyük hata" olacağını kaydeden Ben-Gvir, "Ben sadece kabinedeki yetkililerin değil sahadaki komutanların görüşlerini de duyuyorum. Şimdi Hamas'ı güçlendirmek için Kahire'ye mi gideceğiz" dedi.

Ben-Gvir, "Gazze topraklarını işgal eder ve onlara yaptıklarının bedelini toprakla ödeyeceklerini söylersek, yakıt girişini durdurursak ve gönüllü göçü teşvik edersek, nihayetinde tam bir zafer elde edeceğimize inanıyorum. Bu bizim İsrail tarihinde ilk kez veya iki kez yaptığımız bir şey değil, bunu bir kez daha yapabiliriz" ifadelerini kullandı.