20 Eylül 2024 Cuma

Soykırımda katledilen Filistinlilerin sayısı 17 bini aştı

İsrail'in Filistin'e dönük soykırım saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 17 bin 177'ye ulaşırken, İsrail askerleri çok sayıda Filistinliyi işkenceyle rehin aldı ve infaz etti. Batı Şeria'da süren baskınlarda ise en az 6 Filistinli katledildi.

Siyonist İsrail devletinin Filistin'e dönük soykırım saldırıları sürüyor. İsrail savaş uçakları, Gazze'nin pek çok noktasına hava saldırısı düzenledi.

Gazze'nin ortasında yer alan Nuseyrat mülteci kampı ve güneyde yer alan Han Yunus, Refah bombardımana tutuldu. Gazze'nin kuzeyinde yer alan Endonezya Hastanesi yakınlarında onlarca kişi İsrail askerleri tarafından katledildi. El-Zaytun'da da onlarca kişinin ailelerinin gözü İsrail askerleri tarafından infaz edildiği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİYE İŞKENCE VE İNFAZ
Beyt Lahya'da, İsrail askerleri, Hamas üyesi olduğunu iddia ettikleri düzinelerce Filistinli erkeği, sokak ortasında çırılçıplak soyup gözlerini bağlayarak, ellerini de arkadan kelepçeleyerek rehin aldı. Rehin alınan erkekler çıplak bir biçimde sokak ortasında dolaştırıldı. Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin yaptıkları işkenceler sonrası çok sayıda kişiyi infaz ettiğini aktardı.

Filistin direniş güçleri ve siyonist İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar Gazze'nin pek çok noktasında devam etti.

İsrail ordusu, Cibaliye kampı ve birçok noktada uluslararası sözleşmelerce yasaklanan beyaz fosfor bombalarını kullanmaya devam etti.

GAZZE'DE KATLEDİLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 17 BİNİ AŞTI
İsrail'in saldırılarında son 24 saat içinde 350 Filistinli katledildi, 7 Ekim'den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı ise 7 bin 112'si çocuk olmak üzere 17 bin 177'ye ulaştı. 46 bini aşkın kişi yaralanırken, 7 bin 700'ü aşkın kişinin ise hala enkaz altında olduğu belirtildi.

Gazze'de 21 hastane ve en az 110 sağlık merkezi Gazze'ye dönük mutlak ambargo ve İsrail ordusunun saldırıları sonucu tamamıyla servis dışı hale geldi. Gazze'de katledilen sağlık emekçilerinin sayısı ise 287'ye ulaştı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de en az 58 ambulans yok edildi.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR DEVAM EDİYOR
İşgal altındaki Batı Şeria'da pek çok noktaya ise baskın düzenlendi. Nablus'un kuzeydoğusunda yer alan Faraa mülteci kampına tanklarla girildi ve kampın belli bölgelerinde patlama sesleri duyuldu. Ramallah, el-Fawwar mülteci kampı, Doğu Kudüs'e düzenlenen hava saldırılarıyla en az 6 Filistinlinin katledildiği öğrenildi.

Batı Şeria'ya düzenlenen baskınlarda en az 42 Filistinli rehin alındı.

Dünya Sağlık Örgütü, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da bulunan sağlık emekçilerine en az 236 saldırı düzenlendiğini ve 6 sağlık emekçisinin katledildiğini açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı 266'ya yükselirken, yaralıların sayısı 3 bin 365'e ulaştı.