21 Eylül 2024 Cumartesi

Soyer işçilerle İzmir halkını karşı karşıya getirdi, grev kırıcılığı yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, greve çıkan demiryolu işçilerin taleplerini karşılamak yerine önce işçilerle İzmir halkını karşı karşıya getirmeye çalıştı, ardından da ESHOT çalışanlarını fazla mesaiye zorlayarak grev kırıcılığına gitti.

İzmir'de patron sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grev 2. gününde.

Açlık ve sefalet ücretini reddeden işçiler pazartesi sabahı 05.00'da greve çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, işçilerin taleplerini karşılamak yerine önce işçileri halkla karşı karşıya getirdi sonra da grev kırıcılığı yaptı.

SOYER HALK İLE İŞÇİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ
Metro ve tramvay çalışanlarına belediye şirketleri içerisindeki en iyi şartları sunduklarını öne süren Soyer, açık hava konserlerinde ya da etkinliklere dünyanın parasını harcarken işçilerden sağduyulu davranmasını istediğini de belirtti. Twitter hesabından açıklama yapan Soyer, İzmirlilerin ve belediyenin grevi hak etmediğini iddia ederek halkla, işçileri karşı karşıya getirdi.

GREV KIRICILIĞINA GİTTİ
Hızını alamayan Soyer, Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) çalışanlarını da fazla mesaiye zorlayarak grev kırıcılığına gitti. Grev nedeniyle metro ve tramvay seferleri dururken, ESHOT'un 150'in üzerine çıkan ek seferleri çoğaltacağını duyurdu.