4 Ekim 2024 Cuma

Sosyalistlerin serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi

Sosyalistlere yönelik 14 Ocak'ta yapılan siyasi soykırım operasyonunda gözaltına alınan aralarında muhabirimiz Pınar Gayıp ve ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da olduğu 15 sosyalist için verilen ev hapsi ve adli kontrol kararına savcılğın üst mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik 14 Ocak'ta yapılan siyasi soykırım operasyonunda 47 kişi gözaltına alındı.

17 Ocak günü İzmir Adliyesi'ne sevk edilen sosyalistlerden 20'si savcılıktaki ifade işlemlerin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, ESP yöneticisi Kerim Altınmakas, Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ve Gülşah Polat'ın tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen sosyalistlerden muhabirimiz Pınar Gayıp, ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş, SKM MYK üyesi Satiye Ok, Alev Özkiraz ve Ceren Çoban ev hapsiyle, Limter-İş Sendikası Genel Başkanvekil Levent Akhan, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Hakan Kafadar, Rıdvan Coşkun, Burak Yılmaz, Seyit Cem Çakmak, Atilla Dalkılıç, Yener Aygün, Nihat Ünal ve Begüm Ateş ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Savcılık ev hapsi ve tutuklama talebiyle sevk edilen sıosyalistlerin tutuklanması talebiyle karara itiraz etti. Kararı değerlendiren mahkeme itirazı reddetti. Savcılık, itirazını bu kez üst mahkemeye yaptı. Mahkeme bu itirazı da reddetti.