22 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistlere yönelen saldırılar Zürih'te protesto edildi

AKP-MHP rejimi tarafından 27 Şubat'ta İstanbul ve İzmir'de sosyalistlere yönelen ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalar Zürih'te protesto edildi. Eylemde, "Bizler tüm saldırılara, engelleme yöntemlerine rağmen mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler büyük mücadelelerin içerisinden geçerek birleşik eylem gücümüzü büyüttük. Hiçbir saldırı ve faşist kuşatma bizi engelleyemedi. Haklı ve onurlu mücadelemiz faşizmin tüm saldırılarını boşa çıkaracaktır" denildi.

Devrimci kurumlar tarafından yapılan konuşmalarla devam eden eylem baskı ve gözaltılara karşı devrimci mücadenin yükseltilmesi çağrılarının yer aldığı sloganlarla sonlandırıldı.

AVEG-KON'a bağlı İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu (İDHF), Partizan'ın çağrısıyla İsviçre'nin başkenti Zürih'te eylem yapılarak, sosyalistlere yönelik gözaltı, tutuklama saldırısı protesto edildi.

Staufacher'de yapılan eyleme çok sayıda devrimci kurum da destek verdi.

Türkiye hapishanelerinde tutsaklara yönelen ağır hak ihlalleri ile işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelen saldırılarının protesto edildiği eylemde, hazırlanan ortak basın metni okundu.

AKP-MHP iktidarının bir yandan Güney Kürdistan'a ve Rojava'ya yönelik hava saldırıları ve işgal girişimlerini askeri yığınaklarla sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, diğer yandan da Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da baskı, gözaltı ve tutuklama saldırılarını arttırdığı belirtildi.

Devrimci, demokrat, sosyalist ilerici güçlere yönelik operasyonların bir sürek avına dönüştüğü ifade edilen açıklamada, "27 Şubat günü sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de yine işkence ile gözaltı operasyonları gerçekleştirildi. Faşist sistemin kolluk kuvvetleri kapıları kırarak, işkence uygulayarak onlarca devrimciyi, sosyalisti gözaltına aldı. Etkin Haber Ajansı Yazı İşleri Müdürü ve İHD MYK üyesi Mehmet Acettin, SKM Sözcüsü Tanya Kara ve SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz, SKM Genel Meclis üyesi Hacer Elçin, ESP PM üyeleri Ali Haydar Keleş ve Uğur Ok, Ceylan Yayınları İmtiyaz Sahibi Hüseyin Gültepe, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör, BİH sözcüsü Meliha Kayacı başta olmak üzere çok sayıda sosyalist işkence yapılarak gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu'nun evine kapısı kırılarak girildi. Evi talan eden polis, dokunulmazlığı olan bir milletvekilinin evine izinsiz girerek kendi hukukunu çiğneme pervasızlığını göstermiştir. Yine 27 Şubat günü Partizan okuru İbrahim Hakkı Eren ve SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve SMF üyesi Metin Keleş'te evleri basılarak gözaltına alındılar" denildi.

Açıklamanın devamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 31 Mart yerel seçimlerinin arefesinde gerçekleştirilen saldırının kadınların özgürlük mücadelesi kırmayı ve seçim çalışmalarını engellemeyi amaçladığına dikkat çekildi.

Yoksullukla, açlıkla, baskılarla boğuşan halkın gerçekleri görerek sorunları etrafında örgütlenmesini, haklarını aramasını isteyen devrimcilere, sosyalistlere yönelik gözaltı, tutuklama saldırısı gerçekleştirenlerin kadınları katleden, tecavüz saldırısında bulunanları, çeteleri, mafyaları, hırsızları el üstünde tuttuğu vurgulanan açıklamada, "Bizler tüm saldırılara, engelleme yöntemlerine rağmen mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler büyük mücadelelerin içerisinden geçerek birleşik eylem gücümüzü büyüttük. Hiçbir saldırı ve faşist kuşatma bizi engelleyemedi. Haklı ve onurlu mücadelemiz faşizmin tüm saldırılarını boşa çıkaracaktır" denildi.

Devrimci kurumlar tarafından yapılan konuşmalarla devam eden eylem baskı ve gözaltılara karşı devrimci mücadenin yükseltilmesi çağrılarının yer aldığı sloganlarla sonlandırıldı.