22 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistlerden sokakta yanıt: ESP'de örgütlenin

İzmir ve İstanbul'un emekçi semtlerinde sokağa çıkan sosyalistler yazılama ve pankartlarla gözaltı ve saldırıların mücadeleyi engelleyemeyeceğinin altını çizdi. ESP ve SKM'de örgütlenmeye çağırdı. 

İzmir ve İstanbul'da gerçekleşen gözaltı saldırısına, sosyalistler sokakta yürüttüğü çalışmalarla yanıt veriyor. İzmir ve İstanbul'un emekçi semtlerini yazılama ve pankartlarla donatan sosyalistler; devrim mücadelesini ve tutsaklarla dayanışmayı yükselteceklerinin altını çizerken, ESP'de örgütlenmeye çağırdı. 

Dün sabah gerçekleşen ev baskınlarında ajansımızın Yazı İşleri Müdürü ve İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK üyesi Mehmet Acettin, Ceylan Yayınları emekçisi Hüseyin Gültepe, SKM Sözcüsü Tanya Kara, MYK üyesi Ezgi Gürbüz, Genel Meclis üyeleri Meliha Kayacı ve Hacer Elçin, ESP PM üyeleri Ali Haydar Keleş, Uğur Ok, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör; SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve SMF üyesi Metin Keleş, Partizan okuru İbrahim Hakkı Eren'in de yer aldığı çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 

İZMİR
İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Emek Mahallesinde, erkek egemen  sisteme karış mücadele yürüten SKM'lilerle dayanışma çağrısı yapıldı. "8 Mart'ta sokağa özgürleşmeye", "Faşizme karşı ESP ve SKM'de örgütlen" yazılaması yapan sosyalistler, "Faşizm sokağın sesini bastırmak için önce devrimcileri, sosyalistleri, yurtseverleri susturmaya çalışıyor. Başaramayacaklar" dedi. 

Yamanlar ve Onur Mahallesinde ise "Gözaltılar bizi yıldıramaz", "Devrimci tutsakalr yalnız değildir", "ESP umuttur, umut dimdik ayakta" yazımaları yapan sosyalistler, "Keyfi operasyon ve gözaltılarla sosyalistleri yıldıramayacaksınız. İşçi sınıfının, Kürt halkının ve tüm ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz" ilanında bulundu. 

İSTANBUL
İstanbul'un Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde emekçi semtlerde pankart çalışması yapıldı.

1 Mayıs Mahallesi; "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Yaşasın kadın devrimimiz", "Baskılar bizi yıldıramaz" pankartları ile donatıldı. 

Bağcılar ilçesinde ise "Umut dimdik ayakta" pankartları asıldı.