19 Eylül 2024 Perşembe

Sosyalistlerden hayvan katliamına karşı mücadele çağrısı

Sokakta yaşamaya mahkum edilen hayvanların katledilmek istenmesine karşı Kadıköy'de bildiri dağıtan sosyalistler, "Örgütlü devlet şiddetine karşı can dostlarımızı korumak için mahallelerimizde, semtlerimizde, binalarımızda halk meclisleri kuralım. Sokak hayvanlarını bu canilere teslim etmeyelim" çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), sokakta yaşamaya mahkum edilen hayvanların katledilmek istenmesine karşı Kadıköy'de bildiri dağıttı, hayvan hakları için mücadeleye çağırdı. 

Halka yönelik konuşmalarda, "Kadınları, işçileri, LGBTİ+'ları her gün katledelenler bugün hayvan katliamını 'insanlara zarar veriyor' adı altında meşrulaştırmaya çalışıyor. İnsanları, çocukları, kadınları öldüren tek bir şey vardır o da faşist iktidardır. Yaşamımızı korumanın tek bir yolu vardır örgütlü mücadele. Örgütlü devlet şiddetine karşı can dostlarımızı korumak için mahallelerimizde, semtlerimizde, binalarımızda halk meclisleri kuralım. Sokak hayvanlarını bu canilere teslim etmeyelim" denildi.