20 Eylül 2024 Cuma

Sosyalistlerden Abudaqqa ile dayanışma eylemi

Düsseldorf Fransa Konsolosluğu önünde Filistinli Abudaqqa için eylem yapan sosyalistler, Abudaqqa'nın derhal serbest bırakılmasını ve sınır dışı kararından vazgeçilmesini istedi.

Filistinli Meryem Abudaqqa için Düsseldorf'ta bulunan Fransa Konsolosluğu önünde eylem yapıldı. ZORA, SKB ve Young Struggle'nin gerçekleştiği eylemde, Abudaqqa'nın derhal serbest bırakılması istendi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Büro üyesi Meryem Abudaqqa, sınır dışı edilme kararının onaylanması sonrası Fransa'da sivil polisler tarafından kaçırılarak gözaltına alındı.

12. Paris Karakoluna götürülen ve haber alınamayan Abudaqqa'nın serbest bırakılması ve sınır dışı kararından vazgeçilmesini isteyen  sosyalistler, "Filistin halkının ve kadınlarının özgürlük mücadelesinin sembol isimlerinden biri olan  Mariam Abudaqa derhal serbest bırakılmalıdır. O İsrail siyonizmine karşı mücadele etmiş, sömürgeciliğe, işgale karşı bedeller ödemiş bir kadındır. Fransa devletinin Mariam Abudaqa'yı sınır dışı etme kararı Filistin halkına düşmanlığın bir ifadesidir. Emperyalist Fransa devleti Mariam Abudaqa'yı gözaltından serbest bırakmalı, sınır dışı kararından derhal vazgeçmelidir" dendi.

Eylem sloganlarla sona erdi.