22 Eylül 2024 Pazar

'Sosyalistler susmadı susmayacak'

Mersin, Adana ve Dersim'de yapılan açıklamalarda gözaltındaki sosyalistlerin derhal serbest bırakılması istendi. ESP ve SKM üyelerinin faşizmin uykularını kaçırmaya devam edeceği kaydedilen açıklamalarda, "Sosyalistler susmadı, susmayacak" vurgusu yapıldı. 

İstanbul ve İzmir'de gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınan devrimcilerin derhal serbest bırakılması için kentlerde eylemler yapıldı. 

MERSİN
DEM Parti, Devrimci Parti, EMEP, İHD, Yeşil Sol, DAD, Mersin Cemevinin katılımıyla Mersin Özgür Çocuk Parkında düzenlenen açıklamada söz alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM üyesi Osman Kara, faşist şeflik rejim için her seçimin kritik olduğunu belirtti. Kara, "Bunun için ilk olarak sokağı zapturapt altına almaya çalışıyor. Sosyalist öncüleri şahsında halklarımızın devrimci direnç mevzilerine saldırıyor. Gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla gözdağı vermek istiyor. Kadınların öfkesinden korkuyor. 8 Mart'a giderken kadın iradesini sindirmeye çalışıyor. Ama nafile! Faşist saldırılara boyun eğmedik, eğmeyiz. Faşizmin uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Biz kazanacağız, halklarımız kazanacak! Gözaltılar serbest bırakılsın" dedi. 

DERSİM
Dersim Peri Beldesinde sosyalistlerle dayanışmak için açıklama yapıldı. "ESP umuttur, umut dimdik ayakta" pankartının taşındığı açıklamada Peri belediye eşbaşkan adayı Orhan Çelebi söz aldı. ESP ve SKM üye ve yöneticilerinin gözaltına alındığını, onlarla dayanışmak isteyen kadınların da işkenceyle gözaltına alındığını hatırlatan Çelebi, "Gözaltı saldırısının özellikle 8 Mart, Newroz ve seçim sürecine denk gelmesi tesadüf değil. Tek amacı sosyalistlerin bu alanlardaki çalışmalarını engellemek. Seçimdeki başarımızı gölgelemek, yüzbinlerce kadının sokağa çıkmasını engellemek ve Newroz'da Kürt halkının özgürlük taleplerini engellemektir. Bu saldırıları kınıyoruz. Sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Sosyalistler, susmadı susmayacak" vurgusu yaptı. 

ADANA
ESP Adana İl Örgütü, basın toplantısı düzenledi. DEM Parti ve Halkevleri yöneticileri destek verdi. Basın açıklamasını ESP İl Yöneticisi Turan Demirdağ'ın katıldığı basın toplantısında gözaltındaki sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.