4 Ekim 2024 Cuma

Sosyalistler: Ne ajanlık dayatmalarınız ne de saldırılarınız bizi yıldıramayacak

Polisin son dönem artan ajanlaştırma dayatmalarına ilişkin açıklama yapan ESP İzmir İl Örgütü ve SGDF, bu saldırıların dün olduğu gibi bugün de boşa düşürüldüğünü kaydetti. Sosyalistler, bir adım dahi geri atmadan mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), üyelerine yönelik son süreçte artan ajanlaştırma dayatmalarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

GÜL: BİR ADIM GERİ ATMADIK, ATMAYACAĞIZ
Partizan üyelerinin de destek verdiği açıklamada söz alan ESP üyesi Güngör Didar Gül, ajanlaştırma girişimlerinin ESP ve SGDF üyelerine özel olarak uygulandığını kaydetti. Gül, "Sadece yoldaşlarımız değil, yoldaşlarımızın aileleri de bu politikanın muhatabı oluyor. Yoldaşlarımızın ailelerine başkaca yoldaşlarımız polis tarafından hedef gösteriliyor" dedi.

İzmir'de de bir çok sosyalistin bu dayatmaya maruz kaldığını söyleyen Gül, şöyle devam etti: "Yoldaşlarımız mücadeleyi büyütmeye devam ediyor. Tüm ajanlaştırma politikalarına karşı bizler buradayız. Meşru mücadelemizi büyütmeye, yeni ve daha güzel bir dünya kurma mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz. Ne işbirlikçileri ile hazırladıkları operasyon dosyaları ne de ajanlaştırma çabaları bizi bir adım geri götürmedi. Mücadelemiz sürecek."

ÇELİKBAŞ: ASLA BİTİREMEDİĞİNİZ BİZİ İYİ BİLİRSİNİZ
SGDF üyesi İrem Çelikbaş da sosyalist gençlerin ajanlaştırma dayatmalarından, kaçırılma politikalarından korkmadıklarını bir adım geri atmadan yürüttükleri mücadeleyle kanıtladıklarını kaydetti. Çelikbaş, "Biz sizi gözaltında kaybettiğiniz ama asla aklımızdan silemediğiniz Hasan Ocak'tan tanıyoruz. Fakat sizler de bizleri iyi bilirsiniz. Cumartesi Annelerinden iyi bilirsiniz. Her ay 'sizleri bitirdik' diye çıkıp konuşmalar yapmanıza rağmen asla bizleri bitiremeyişinizden bilirsiniz" diye konuştu.

'YAPTIKLARINIZ, DEVRİMCİLERİ ASLA YILDIRAMADI'
Çelikbaş, polisin uyguladığı hukuksuzlukları şöyle sıraladı: "Kitapların arasına para koyup yolda yürürken kolumuza girmeniz ya da ailelerimizi arayıp devrimciliği suç saymanız asla devrimcileri yıldıramadı. Geçen aylarda ESP'ye ve SGDF'ye yönelik operasyonlardan sonra yine birçok yoldaşımızın ailesi bizzat TEM polisleri tarafından arandı. SGDF'li yoldaşlarımızın evlerinin kapısına sivil polisler bekçi niyetine koyuldu. İzmir'de ve birçok kentte kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı sokağa çıkan gençler gözaltına alındı, tutuklandı, 'konutu terk etmeme' adı ile kibarlaştırdıkları ev hapsini aldı. İzmir'de de Boğaziçi direnişini kent kent büyüten SGDF'li yoldaşlarımız da gözaltına alındı. Bir yoldaşımızın ailesi yoldaşımız gözaltından çıktıktan hemen sonra İzmir'e getirildi. Yoldaşımızın kaldığı evleri, değer ailelerimizin evleri hedef gösterildi. Hukuka uymayan polis işbirliği sayesinde tehditlere maruz bırakıldı. Yine İzmir'de yapılan kayyum rektör eylemlerinde, bir yoldaşımız 'askerlik' bahane edilerek sivil polis aracına alındı, araçta sivil polislerce ajanlaştırma ve işbirliği dayatıldı. Aynı yoldaşımızı eve giderken indiği otobüs durağında siviller tarafından yine konuşmaya zorlandı. SGDF'lilerin kaldıkları evlerin sahipleri 'TEM'den Bünyamin' tarafından defalarca arandı. TEM'den Bünyamin, aradığı ev sahiplerine SGDF'lileri neden evden çıkarmadıklarını, SGDF'lileri evden çıkarmazlarsa başlarına birçok şeyin gelebileceğini söyleyerek tehdit etti. Gözaltına alınan kadın yoldaşlarımıza çıplak arama işkencesi yapıldı. Gözaltında çeşitli bahanelerle yoldaşlarımız 'sorgu adı' altında hukuksuzca  mülakatlara çıkarılmak istendi."

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
Sosyalistlerin ne kendilerini "TEM'den Bünyamin" diye tanıtanlardan ne de faşizan politikalardan yıldığının altını çizen Çelikbaş, "Evet yolumuz puslu ve engebeli ama biz bu yolda gücümüzü faşizmin yarattığı kanlı tarihten başları dimdik çıkan devrimcilerden alıyoruz. İzmir Emniyeti'nin devrimcilere yönelik bu kriminalize etme çalışmaları sonuç vermeyecektir. Biz sonuna kadar direneceğiz" ifadelerini kullandı.