4 Ekim 2024 Cuma

Sosyalistler İstanbul Valiliği önünde Gökhan nerede diye sordu

Kaçırılan Gökhan Güneş'in akıbetine ilişkin İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerden açıklama yapılmaması üzerine, sokak sokak eylemler sürüyor. Sosyalistler, bu kez İstanbul Valiliği önünde ve Esenyurt Meydanı'nda "Gökhan Güneş nerede" diye haykırdı.

Sosyalist işçi Gökhan Güneş'in akıbetine ilişkin beş gündür açıklama yapılmaması nedeniyle, ailesi ve yoldaşları eylemlerini sürdürüyor.

VALİLİK ÖNÜNDE EYLEM: GÖKHAN GÜNEŞ NEREDE?
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Dev-Güç ve Devrimci Parti üyeleri, İstanbul Valiliği önünde eylem yaptı. "Gökhan Güneş nerede?" sorusunun yöneltildiği eyleme saldıran polis, devrimcileri işkenceyle gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hıdır Yılmaz, Çınar Altan, Recep Acar, Ulaş Budak, Necmettin Erden.

ESENYURT MEYDANI'NDA HAYKIRDILAR: BEŞ GÜNDÜR HABER ALAMIYORUZ
ESP üyesi Murat Doğan da "Gökhan Güneş nerede?" yazılı döviz ile Esenyurt Meydanı'nda eylem yaptı. Halka yönelik konuşma yapan Doğan, "Tam beş gün önce yoldaşımız Gökhan Güneş kaçırıldı. Gökhan Güneş sosyalist bir işçi. Gökhan Güneş devrimci bir işçi. Beş gündür Gökhan Güneş'ten haber alamıyoruz. Beş gündür yetkililer açıklama yapmıyor. Gökhan Güneş'i kaçıranlar belli. Tam beş gün oldu yoldaşımız Gökhan Güneş kaçırılalı" dedi.

Konuşması polisler tarafından kesilen Doğan, gözaltına alınıp bırakıldı.