3 Ekim 2024 Perşembe

Sosyalistler dayanışma noktası kurdu: İhtiyaç çok, bize ulaşın

Sosyalistler Bayraklı’nın Manavkuyu mahallesinde dayanışma noktası kurdu. ESP üyesi Gül, 0543 423 9456 numaralı telefondan kendilerine ulaşılmasını istedi. Gece boyunca gelen yardım malzemelerini dağıttıklarını belirten Gül, "Ancak ihtiyaç çok. Herkes telefon numaramızdan bize ulaşabilir" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası halkla dayanışmak için enkaz alanında dayanışma noktası kurdu.

Bayraklı'nın Manavkuyu mahallesinde çadır kuran sosyalistler, gece boyunca evlerine gidemeyen İzmirli'lerin ihtiyaçlarını topladı ve dağıtımına başladı.

Dayanışma noktasında nöbet tutan ESP üyesi Didar Gül, ETHA'ya şu bilgileri verdi: "Dün gece bir çadır ve dayanışma noktası kurduk. Burada amacımız insanların birbirleriyle dayanışmasını örgütlemek. Sosyal medyada 0543 423 9456 numaralı telefonu paylaştık bize ulaşsınlar diye. Aliağa'dan Menemen'den Karşıyaka'dan Torbalı'dan bir çok ilçeden arıyorlar, telefonumuz hiç susmuyor.

"İnsanlar dayanışma noktasına gelerek ihtiyaçlarını bildiriyorlar biz de bunların teminini sağlamaya çalışıyoruz. Şu an için öncelikli olan kadın, erkek ve çocuk iç çamaşırı, kadın pedi, her boyut çocuk bezi, meyve, sebze, maske, dezenfektan, kişisel hijyen malzemeleri. Birçok malzemeyi topladık ve dağıtımını yaptık, yapıyoruz. Ancak ihtiyaç çok. Herkes telefon numaramızdan bize ulaşabilir.

"Dayanışma noktasında nöbette olmayan yoldaşlarımız da göçük alanlarını dolaşarak durum tespiti yapıyor."

Dayanışmanın ezilenlerin inceliği olduğunu vurgulayan Gül, herkese birlikte mücadele çağrısı yaptı.