13 Ekim 2024 Pazar

Sosyalist yurtseverlerden katledilen Emine Demir'in mahallesinde çalışma 

Antep'te Ahmet Demir tarafından çocuklarıyla birlikte katledilen Emine Demir'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan ESP ve SKM üyeleri, Güzelvadi ve Vatan mahallesinde kadına yönelik şiddete karşı çalışma yürüttü. Kadınlara özsavunma uygulaması çağrısı yapan sosyalist yurtseverler erkeklere de erkeklikleriyle yüzleşmesi gerektiğini kaydetti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Antep'de evli olduğu Ahmet Demir tarafından dört çocuğuyla birlikte katledilen Emine Demir'in yaşadığı Güzelvadi Mahallesinde kadına yönelik şiddete karşı bildiri dağıttı; erkeklere erkeklikleriyle yüzleşme kadınlara ise özsavunma çağrısı yaptı. 

Ahmet Demir, Emine ve en küçüğü 2 buçuk yaşında olan dört çoğunu katlettikten sonra intihar etmişti. 

'KENDİMİZİ KORUMALI, ÖZSAVUNMA UYGULAMALIYIZ'
Emine Demir'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan sosyalist yurtseverler, daha sonra mahalleliyle bir araya geldi. Güzelvadi ve Vatan mahallesinde bildiri dağıtan sosyalist yurtseverlerin görüştüğü çok sayıda kişi kadın katliamlarına tepkisini gösterdi. Emine Demir'in 4 aylık hamile olduğunu söyleyen mahalleliye sosyalist yurtseverler, "Kadına yönelik şiddet, katliam hastalık, sevgi, kıskançlık diye masumlaştırılamaz. Kadınlar kimseye ait değil. Kendimizi korumalıyız. Özsavunmamızı uygulamalıyız" dedi.

'DEVLET MAHALLEMİZE UYUŞTURUCUYU SOKTU'
Güzelvadi ve Vatan Mahallesinde çalışma yürüten sosyalist yurtseverlere mahalleli, "Eskiden burada politik insanlar vardı. Devlet onları mahalleden çıkardı, buraya uyuşturucu soktu. Çocuklarımızı sokağa bırakamıyoruz. Kadınlar katlediliyor, kaybediliyor. Aylarca, yıllarca bulunmuyor. Rojin, Gülistan nerede? Mahallemizde 3 gençten biri madde bağımlısı. Bu uyuşturucuyu buraya devlet soktu" diyerek tepki gösterdi. 

ERKEKLİKLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
Sosyalist yurtsever erkekler ise kahvehanelerde ve sokaktaki erkeklerle sohbet etti. Kadına yönelik şiddete, kadın katliamına karşı erkeklerin erkeklikle yüzleşmesi gerektiğini anlattı.