19 Eylül 2024 Perşembe

Sosyalist yurtseverler Mart ayında katledilenleri andı

Diyarbakır'da sosyalist yurtseverler Gazi, Ümraniye, Qamişlo, Halepçe, Beyazıt, Kızıldere'de katledilenleri andı.
Diyarbakır'da sosyalist yurtseverler Gazi, Ümraniye, Qamişlo, Halepçe, Beyazıt, Kızıldere'de katledilenleri andı.
 
Saygı duruşuyla başlayan anma ESP Diyarbakır İl Yönetimi adına yapılan konuşmayla devam etti. Konuşmada, "Bu katliamların ezilenlerin mücadelesini geriletmek için yapıldı. Ancak katliamcılar amaçlarına ulaşamadıklar" diye kaydedildi. Konuşmanın devamında "Ezilenlerin özgürlük mücadelesi sürüyor. Gazi katliamı Alevi ve Kürt halkımızın mücadelesinin birleşmesini ve bir siyasi öncüyle buluşmasını engellemek için yapıldı. Ancak Gazi komutanı şahsında daha güçlü bir kayıplar mücadelesi geliştirildi" denildi.
 
Halepçe'de, Saddam diktatörlüğünün ezilen Kürt halkının kazanımlarını gasp etmek, korku ve dehşet yaymak amacıyla kimyasal silahlarla katliam gerçekleştirdiğini hatırlatılan konuşmada, bu katliamda beş binden fazla insanın hayatını kaybettiği, onbinlercesinin yaralandığı vurgulandı.
 
30 Mart Kızıldere katliamında yaşamını yitiren devrimcilerin, Deniz'lerin idamını engellemek için siper yoldaşlığı örneği sergilediği ifade edilen konuşmada, "Kızıldere, Mahir Çayan ve yoldaşlarının gerçekleştirdiği eylem sonucunda devletin yaptığı bir katliamdır. On'ların mücadelesi ve siper yoldaşlığı bizim yolumuzu aydınlatıyor" denildi.
 
Konuşmanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Halepçe'de ezilen Kürt halkımıza dönük katliam saldırısı bugün siyasal İslamcı, faşist AKP iktidarınca Efrîn'de sürmektedir. Katliam yapabilirler ama asla kazanamayacaklar. Zafer ezilen halkların olacaktır" diye belirtildi.
 
Anma sinevizyon gösterimiyle sona erdi.