22 Eylül 2024 Pazar

Sosyal medyada 'ÇarklarDursun' eylemi

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu'nun çağrısıyla Twitter'da ÇarklarDursun etiketiyle eylem yapıldı.

İşçiler fabrikalarda, kalabalık iş yerlerinde, toplu taşımada ölüme gönderilirken 'evde kal' çağrıları yapılıyor. İktidarın, 'çarklar dönecek' dayatmasının en büyük bedelini, bu salgın koşullarında çalışmak zorunda bırakılan işçi ve emekçiler oluyor.

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu'nun çağrısıyla Twitter'da ÇarklarDursun etiketiyle eylem yapıldı. Atılan binlerce twitter bazıları şöyle:

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu: İşçiler evde kalamıyor. Faturalar, kiralar, ihtiyaçlar onu evde bekliyor. Ücretli izin hakkımız. Yaşamak ve Yaşatmak için Genel Grev.

HDK: Çalışanları salgına yakalandığı tespit edilmesine rağmen üretimi durdurmayanlar ve buna göz yuman iktidar suç işlemektedir. Yaşam hakkımızı hiçe sayan iktidar için bizler sayıdan ibaretiz ama biz tüm bu yaşamı yaratanlarız! ÇarklarDursun

Salgında şantiyeler, fabrikalar, atölyeler hiçbir önlem alınmadan açık tutulmaya devam ediliyor. Zorunlu olmayan tüm iş kollarında üretim dursun. Yaşamın devam edebilmesi için ÇarklarDursun.

HDK Kadın Meclisleri: Sağlık emekçisi kadınlar, hem ekipman gereksizliği hem de kendilerine dayatılan ev işleriyle uğraşmak zorunda, çünkü sistem kendini var edebilmek için kadını her alanda sömürüyor. ÇarklarDursun

HDP: İktidar ve yandaşlarının çıkarı için çarklar salgına ve ölüme dönüyor. Çağrımız net: Gıda, temizlik, ilaç gibi zorunlu sektörlerin dışındaki bütün sektörlerde ÇarklarDursun işçiler ve emekçiler yaşasın.

Zorunlu iş kolları dışında üretim durmaz, zorunlu iş kollarında tedbirler en üst seviyeye çıkarılmazsa tüm toplumun sağlığı tehdit altında olmaya devam edecek. “Çarklar dönsün” demek işçiler ölsün, şirketlerin karları güvenceye alınsın demektir.  ÇarklarDursun işçiler yaşasın!

HDP Kadın Meclisleri: Birçoğumuz hala dışarıda çalışmaya devam etmek zorundayız. İşten çıkarılanlar için koşulsuz işsizlik maaşı, zorunlu olmayan sektörlerde çalışan herkese ücretli izin istiyoruz. ÇarklarDursun

ESP: Çarklar patronlara kâr, bize virüs üretiyor. Ama faşist şef "Biri ölür, yerine öbürü gelir nasılsa" diyerek bizi umursamıyor. Madem bu kadar çokuz, o halde bu gücümüzü kullanalım. Ücretli izin hakkı sağlanana kadar ÇarklarDursun diyerek başkaldıralım, greve gidelim!

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş: Maliyet değil canız! #SabrımızıZorlamayın ÇarklarDursun

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü: Hasan Oğuz yoldaşı saygıyla anıyorum. ÇarklarDursun diyen ve emekçilerin yaşam hakkı için her zorlukta mücadele edenlere selam olsun.

DTK: Salgın karşısında herkesin yaşam hakkı ve sağlığı korunmalıdır.  ÇarklarDursun

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven: Canlarımızı yitirmeyelim, ÇarklarDursun!

KESK: Herşey sermaye için, emekçiye, yoksula, işsize, güvencesize sefaletin yolları... ÇarklarDursun tüm çalışanları ve halkı koruyucu önlemler hiç vakit kaybetmeksizin hayata geçirilsin, köklü ve kapsamlı bir sosyal devlet programı uygulansın!

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik: Kapitalizm ,Barbarlık öldürüyor. Mücadele ve dayanışma yaşatır. ÇarklarDursun

Leman dergisi: Yaşam hakkı herkes için Zorunlu olmayan işkollarında ÇarklarDursun

KHK'lı Platformları Birliği: Devlet işçi ve emekçilere kendi OHAL'inizi ilan edin ve evde kalın diyor. Peki işçiler emekçiler olarak soruyoruz? Eyyy Devlet yetkilileri Evde kalmanın koşullarını sağladınız mı? Evde kalmak için gerekli temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için neler yaptınız? ÇarklarDursun!

SKM: Egemen erkek anlayışınızın bekası için ölmek istemiyoruz! İşçiker patronlar kar etsin diye açlıkla tehdit edilerek, virüs salgınıyla karşı karşıya çalışmak zorunda bırakılıyorlar. Tüm çalışanlar için sağlık! ÇarklarDursun

SKM Sözcüsü Deniz Aktaş: Salgın bir kesimin evinde olmasıyla  durdurulamaz. Sermayesini büyütmek isteyenler işçilerin, emekçilerin hayatını yok sayıyor. ÇarklarDursun

SGDF: Kapitalizm yaşatmaz, #COVID19 öldürür! Çarklar dönüyor, işçiler ölüyor. Çarkları durduralım! ÇarklarDursun

İrfan Aktan: ÇarklarDursun ve emekçilere #Ücretliİzin verilsin.

Melda Onur: Biraz sessizlik #ÇarklarDursun

KAMPÜSSÜZLER: Zorunlu olmayan iş kollarında ücretli izin uygulamasına geçilse, zorunlu iş kollarında gerekli güvenlik tedbirleri alınsaydı kaybettiklerimiz belki şu an yaşıyor olacaktı. Bu gidişata itirazımız var, ÇarklarDursun! YAŞAMAK İSTİYORUZ!

UMUT-SEN: Ekonomik çark dönsün diye çalışmaya zorlanan yüzlerce insan çalışırken hastalığa yakalanıp hayatını kaybediyor. Yeter, ÇarklarDursun!

İnşaat-İş Sendikası: Yaşamak ve Yaşatmak için tüm ülkede Genel Grev ÇarklarDursun

Devrimci Parti: #ÇarklarDönüyorİşçilerÖlüyor İktidar halk sağlığını hiçe sayıp üretimin devamı yönünde bir politika izliyor. Milyonlarca işçi zorunlu olarak fabrikalara mahkum edilirken, işçi ve emekçilere sesleniyoruz; Yaşamak için ÇarklarDursun