4 Ekim 2024 Cuma

Soruşturmalara tepki gösteren Ankara Barosu: Hepimiz oradaydık

Çoklu baro düzenlemesine karşı yapılan eyleme katıldıkları gerekçeyle 23 avukata soruşturma açılmasına tepki gösteren Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, "Gözdağı nitelikli soruşturmalarınıza isim arıyorsanız söylüyoruz; hepimiz oradaydık" dedi.

Ankara Barosu, 3 Temmuz 2020 tarihinde Ankara Adliyesi önünde "çoklu baro" kanun teklifine karşı yaptıkları açıklamaya katılan baro üyesi 23 avukata soruşturma açılmasına ilişkin Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Eylemde, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Savunma teslim olmayacak", "Savunmayı savunacağız" dövizleri taşındı. Açıklamayı yapan Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, 3 Temmuz'un savunma tarihinde bir kilometre taşı olduğunu ifade etti. Sağkan, "Avukatlar, meslek örgütleri olan baroların içi boş, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklara indirgenme çabasına karşı tarihsel sorumluluklarını yerine getirdikleri ve kendi seçtikleri baro başkanlarına yapılan zulme karşı savunmayı savunmak için Ankara'da bir araya geldikleri tarihtir. Binlerce meslektaşımız arasından seçilen 23 meslektaşımız hakkında başlatılan soruşturma mesneti korku ve niyeti gözdağı olan beyhude bir çabadır" dedi.

'MESLEKTAŞLARIMIZ ONURUMUZDUR'
Bu soruşturmanın baroların bölünmesine hizmet ettiği korku imparatorluğunun ön izlemesi olarak utanç tarihine geçtiğini vurgulayan Sağkan, "Bizler ne 3 Temmuz'da ne de bugün burada 23 kişiden ibaretiz. Bizler her gün adalete gözdağı vermeye çalışan herkesin karşısında binlerce yürek, on binlerce bedeniz. Mesleğimiz uğruna gerekirse 3 Temmuz'da Ankara Adliyesi önünde gerekirse de 28 Ocak'ta savcılık makamındayız. Geriye kalan 363 gün korkunun, karanlığın, nefretin ve beyhude gözdağı çabalarının karşısında nerde olmamız gerekirse orada olacağız" diye konuştu.

Her türlü baskıya karşı bir kez daha haykırdıklarını söyleyen Sağkan, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, biat etmiyoruz. Gözdağı nitelikli soruşturmalarınıza isim arıyorsanız söylüyoruz; hepimiz oradaydık. Bugün de buradayız, dünya döndükçe ve o cübbe giyildikçe burada olacağız" dedi.