21 Eylül 2024 Cumartesi

Sorunlarının çözülmesini isteyen işçilere 'taşkınlık' tutanağı

Yaşadıkları sorunların çözümü için İSPER A.Ş Genel Müdürlüğüne giden okumacılar hakkında "taşkınlık yaptıkları" iddiasıyla tutanak tutuldu. İşçilerin örgütlü olduğu Enerji-Sen, şirketi sorunları çözmesi konusunda uyardı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) taşeron şirketi İSPER A.Ş çatısı altında çalışan İSKİ ve İGDAŞ işçileri Eyüp bölgesinde çalışan, ağır iş yükü ve mahkum edildikleri düşük ücretleri görüşmek için Genel Müdürlüğe giden okumacılar hakkında tutanak tutuldu.

Genel Müdürlüğe dün giden işçiler hakkında jet hızıyla yöneticilerin talimatıyla tutanak tutulmasına ilişkin işçilerin örgütlü olduğu Enerji-Sen bir açıklama yayınladı.

696 sayılı KHK ile kadroya geçen İşler iscilerinin yaşadıkları sorunları defalarca yetkililerle görüşmesine, raporlanıp yetkili birimlere iletilmesine rağmen işçilerin yaşadığı sorunlar, iş yükü, baskı, tehdit ve mobbingin çığ gibi büyüdüğü kaydedilen açıklamada, "Sendikamızın uzun zamandır dile getirdiği eksik personel ile çalışma koşulları, sahada çalışmakta olan işçi arkadaşlarımızın üzerinde ki iş yükünü artırırken aynı zamanda da birçok kişinin meslek hastalığına yakalanmasına neden oluyor. Sorunun çözüme kavuşması noktasında çözüm üretmek ile sorumlu olan sosyal belediye ve İSPER A.Ş şirketinin taşeron genel müdürü, aynı çalışma koşullarını devam ettirerek sakatlanmanın önünü açıyor, meslek hastalığına yakalanan işçilerin ya birimlerini değiştiriyor ya da işten çıkartıyor. Tüm bunlar yaşanırken üst işveren konumunda olan İSKİ ve İGDAŞ yetkilileri susuyor, görmüyor işçileri taşeron şirket olan İSPER ile baş başa bırakıyor" denildi.

Sorunlarının çözümü için yetkililerle görüşmek isteyen işçiler hakkında "taşkınlık yaptığı" iddia edildiği aktarılan açıklamada, yöneticilerin ana altından sopa gösterdiği de kaydedildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Daha önceleri de seslerini İSPER A.Ş’nin taşeron genel müdürüne ulaştıramayan işçiler, sosyal medyadan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanını etiketledikleri, sorunlarına çözüm istedikleri için yevmiye cezalarına çaptırılmıştı.

"Buradan İSPER A.Ş.'nin başında bulunan taşeron genel müdürünü uyarıyoruz. Siz sosyal demokrat bir anlayışın belediyeyi yönettiği bir taşeron şirketin genel müdürüsünüz. Verdiğiniz karar ile bir kamu kuruluşunda yönetici olduğunuz gerçeğini hiçbir zaman unutmadan hareket etmeniz gerekmektedir. İşçi arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek ile sorumlusunuz. Siz bu yaşanılan sorunları çözüme kavuşturmadığınız süreç içerisinde her seferinde size bu gerçekliği anlatmak ve işçilerimiz ile zulmün, zorbalığın karşında tüm gücümüz ile dur demek boynumuzun borcudur."