16 Eylül 2024 Pazartesi

Son 2 günde 6 işçi iş cinayetinde katledildi

Son iki günde Mustafa Akar, Mustafa Aydın, Arif Şeyha, Okan Baran, Talha Koşmaz ve Kerem Turhan iş cinayetinde katledildi. 

Devletten aldıkları destekle, gereksiz maliyet gördüğü İSİG önlemlerini almayan patronların karı uğruna işçiler, iş cinayetlerinde katlediliyor. İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin aktardığına göre son iki günde 6 işçi, iş cinayetinde katledildi. 

KIRŞEHİR
Kırşehir Merkez Uzunali köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle oluşan sele kapılan 52 yaşındaki çoban Mustafa Akar yaşamını yitirdi. Cenazesine dört kilometre ileride ulaşıldı. 

İSTANBUL
İstanbul Maltepe'de inşaatta merdivene el arabasıyla kum dökerken asansör boşluğuna düşen 53 yaşındaki Mustafa Aydın yaşamını yitirdi. 

URFA
Urfa Karaköprü'de yol kenarında koyunlarını otlatırken bir otomobilin çarpması sonucu 44 yaşındaki Suriyeli Arif Şeyha yaşamını yitirdi. 

ARDAHAN
Ardahan Damal Seyitören Köyü merasında büyükbaş hayvanları otlatırken yıldırım düşmesi sonucu 15 yaşındaki çoban Okan Baran hayatını kaybetti.

KÜTAHYA
Kütahya merkezde seyir halindeyken bir cip ile çarpışan ve ağır yaralanan 18 yaşındaki motokurye Talha Koşmaz, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

SAKARYA
Sakarya Kocaali'de motosikletiyle sipariş götürürken bir otomobille çarpışması sonucu 29 yaşında bir pizzacıda motokuryelik yapan Kerem Turhan yaşamını yitirdi.