EMEK
Soma madenci aileleri tersane işçileriyle buluştu
Adalet için yürüyen Somalı madenci aileleri tersane işçileriyle buluştu. Buluşmada konuşan oğlunu Soma'da kaybeden İsmail Çolak, "Biz bu ülkede olmayan adaleti topraktan çıkarmak için yürüyoruz" diye vurguladı.
Adalet için yürüyen Somalı madenci aileleri tersane işçileriyle buluştu. Soma madenci aileleri 301 madencinin isminin yazılı olduğu pankart ile İçmeler Köprüsü'nü yürüdü. Tersane işçileri, aileleri "Soma için adalet herkes için adalet" sloganıyla karşıladı. Buluşmaya HDP, ESP, Halkevleri, Köz katıldı.
Limter-İş Sendikası ve HDP Tuzla İlçe Örgütü "Soma için adalet herkes için adalet" yazılı pankartı açtı. Eylemde konuşan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Soma'da yaşanan iş cinayetinin ardından görülen duruşmalara aileler aylarca, yıllarca gidip geldiler. Adalet yerini bulsun diye, ölen işçi arkadaşlarımızın hesabı sorulsun, maden patronları cezalandırılsın diye aileler Ankara'ya yürüyor" dedi. 11 Temmuz'da sonuçlanan Soma davasını hatırlatan Saygılı, "301 arkadaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olan maden patronu beraat etti. Bazı sanıklar hakkında ise ödül gibi cezalar verildi. Karara tepki gösteren Soma madenci aileleri Soma'dan Ankara'daki HSK önüne yürüyorlar. Bu adaletsizliğe karşı seslerini yükseltmeye çalışıyorlar. DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası olarak, tersane işçileri olarak adalet arayan Somalı ailelerin yanındayız" diye belirtti.
ÇOLAK: İŞÇİLER HSK ÖNÜNE GELEREK BİZE DESTEK VERSİN
Saygılı'nın ardından Soma madenci aileleri adına söz alan ve oğlu Uğur Çolak'ı kaybeden İsmail Çolak, "O ocakta emekli olmuş, evlatlarını kaybetmiş bir baba olarak, iki annenin başlatmış olduğu adalet arayışına tüm tersane işçileri ve alınteriyle çalışan, emeğiyle geçinen vicdanlı insanlarımızı HSK'ya gelerek bize destek vermesini istiyoruz" dedi.
'MÜCADELEMİZ YAŞAMINI YİTİREN İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN'
Davanın bu şekilde sonuçlanacağını ilk günden itibaren söylediklerini ifade eden Çolak, "Çıkan karar adil bir karar değil. Sorumlulara ödül gibi bir ceza açıklandı. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bunun için adalet arayışımız devam edecektir. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye kaydetti. Çolak, "Biz biliyoruz ki bu dava sonucunda ne çıkarsa çıksın, bugüne kadar kaybettiğimiz alınteriyle, emeğiyle geçinen insanların bir tek tırnağını getirme şansımız yok. Bizim mücadelemiz sadece 301 madenci için değil. Ermenek, Şirvan ve diğer işkollarında hayatını kaybeden tüm işçi arkadaşlarımız içindir. Biz bu ülkede olmayan adaleti topraktan çıkarmak için yürüyoruz" diye vurguladı.
Buluşma "Soma için adalet herkes için adalet", "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Soma'nın hesabı sorulacak" sloganlarıyla sona erdi.
Soma madenci aileleri, tersane işçileriyle buluşmasının ardından Kocaeli'ne hareket etti.