16 Eylül 2024 Pazartesi

Solingen saldırısını DAİŞ üstlendi

Solingen'de düzenlenen festivale yönelik 8 kişinin katledildiği bıçaklı saldırıyı, "Filistin'deki Müslümanların intikamı" gerekçesiyle DAİŞ üstlendi. Ancak Alman medyasına göre saldırıyı gerçekleştiren kişi ile DAİŞ arasında herhangi bir bağ bulunamadı. 

Almanya'nın Solingen kentinde cuma gecesi saat 21.45'te kentin kuruluşunun 650. yılı dolayısıyla düzenlenen festivale yönelik gerçekleşen; 3 kişinin katledildiği, 8 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı DAİŞ üstlendi.

Uluslararası ajanslara göre DAİŞ, "Filistin'deki Müslümanların intikamı" gerekçesiyle saldırıyı üstlendi.

Bununla birlikte Alman medyasına yansıyan bilgilere göre saldırının arkasında DAİŞ'in olduğuna dair hiçbir kanıt yok. DAİŞ ile saldırıyı gerçekleştiren arasında temas olduğuna dair de herhangi bir delil bulunmuyor.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, kamu yayıncısı ARD'nin "Tagesthemen" programında yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişinin gözaltında alındığını söyledi.

Düsseldorf Emniyet Müdürlüğünden Thorsten Fleiss 15 yaşında bir kişinin gözaltına alındığı, bu kişinin saldırıyla bağlantısının araştırıldığını açıklamıştı. Düsseldorf Emniyet Müdürlüğünden Thorsten Fleiss saldırıda 67 ve 56 yaşlarında 2 erkek ile 56 yaşında bir kadının öldüğünü, 4'ü ağır 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Soruşturmayı yürüten Başsavcı Caspers 15 yaşındaki genci zanlı olarak değerlendirmediklerini belirterek, "Şu ana kadar (gencin) sadece bir kişiyle konuştuğunu biliyoruz. Bu kişinin de fail olup olmadığını bilmiyoruz" dedi.