18 Eylül 2024 Çarşamba

Sol Parti milletvekili Akbulut: Seçim gözlemcileri için girişimlere başladık

Alman Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut, Türkiye'deki seçimlerin antidemokratik bir ortamda yapılacağını belirtti, "Antidemokratik ortamda seçim hileleleri yapıldığı biliyoruz. Bu nedenle Avrupa Konseyi ve OECD gibi uluslararası kuruluşların seçimlerde gözlemci bulundurması için girişimlere başladık" dedi. Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut, 24 Haziran seçimlerine ilişkin ajansımızın sorularına yanıt verdi.
 
Erken seçim kararının "Erdoğan diktatörlüğünün çöküşünün bir sinyali" olarak değerlendiren Akbulut, "Bir erken seçim beklentisi vardı ancak bu kadar erken bir tarih beklenmiyordu. Apar topar bir seçim atmosferi yapılması, bir panik göstergesi, bir çöküş sinyalidir" dedi.
 
Türkiye'deki ekonomik krize dikkat çeken Akbulut, Türk dış politikasının da Suriye'de çöktüğünü belirtti ve ekledi: "Efrin saldırısından sonra Türkiye'nin dünyadaki prestiji sarsıldı."
 
HDP'nin AKP-MHP ve CHP-İyi Parti blokuna karşı çok güçlü bir alternatif olduğuna dikkat çeken Sol Parti Milletvekili Akbulut, şunları söyledi:
 
"HDP'nin tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen, başarılı bir seçim çalışması yürüteceğine inanıyorum. HDP'nin bir baraj sorunu yoktur. Başta Kürtler olmak üzere tüm ezilen, sömürülen ve ötekileştirilenlere seslenerek yürüteceği seçim çalışmasında başarı elde edecektir. 
 
Selahattin Demirtaş'ın aday gösterilmesi bu başarıyı artıracaktır. Cezaevinde olmasına karşın Erdoğan gibi bir diktatöre karşı büyük bir moral ve inançla, direniş gücüyle adaylığını koyması, bütün gönülleri fethetti."
 
Sol Parti olarak Erdoğan diktatörlüğünün yaptıklarını Avrupa'da anlatmaya devam edeceklerini belirten Akbulut, "Hem Parlamento'da verdiğimiz önergelerle hem de parlamento dışı etkinliklerde Erdoğan ve AKP rejimini eleştiriyoruz. AB ve Almanya'nın kirli politikalarını da teşnid ediyoruz" dedi.
 
Türkiye'de seçimlerin antidemokratik koşullarda geçeceğine dikkat çeken Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut, "Antidemokratik ortamda seçim hileleleri yapıldığı biliyoruz. Bu nedenle Avrupa Konseyi ve OECD gibi uluslararası kuruluşların seçimlerde gözlemci bulundurması için girişimlere başladık. Seçim sürecini takip ederek, hileleleri kamuoyuna taşımak için destekler sunacağız" diye konuştu.