21 Eylül 2024 Cumartesi

Şok Market boykotu gördü ama...

İşçisini evlere araçsız gönderen Şok Market'e boykot çağrısı yapıldı. Boykot çağrısının ardından 500 metreden uzak yerlere sipariş göndermediklerini açıklayan Şok Market kısa mesafelerde yükleri çalışanlarına taşıttığını açıkladı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle internet üzerinden yapılan market alışverişlerinde kayda değer bir artış oldu. Depo çalışanlarının ve kargocuların üzerine fazladan yük binen pandemi günlerinde, hak gasplarının yanı sıra sağlıksız çalışma şartları da giderek arttı.

"Cepte Şok" uygulamasıyla internet üzerinden sipariş almaya başlayan Şok Market evlere gönderdiği işçilerin altına herhangi bir ulaşım aracı vermedi. Üstüne yeni başlattığı uygulama için yeni personel de almayan Şok Market'in evlere market çalışanlarını gönderdiği belirtildi.

Halk sosyal medyada #ŞokMarketBoykot başlığıyla boykot kampanyası düzenledi.

Yoğun boykot çağrılarının ardından açıklama yayımlayan Şok Market, şubelerine 500 metreden uzak olan yerlere sipariş götürmediğini, "yakın" yer siparişlerinde ve hafif yükleri çalışanlarına taşıttığını ifade etti. Uzak veya yüklü siparişleri ise bölge yöneticilerinin araçlarıyla teslim ettiklerini belirtti.

Cepte Şok uygulaması için 350 işçi aldığını da belirten market, yeni şubeler açmayı planladıklarını ve 5 bin kişiyi daha istihdam edeceklerini açıkladı.